Megjelent a Jó Gazda júniusi száma

A Jó Gazda júniusi száma a zöldség- és a gyümölcstermesztőknek, a virágkedvelőknek és az állattartóknak, valamint a szántóföldi növénytermesztőknek is számtalan új ismereteken alapuló technológiai elemet, kihasználható gyakorlati tapasztalatot és érdekes szakmai információt kínál.

A zöldségtermesztők például a fejes saláta nyári termesztéséhez kapnak információkat, megismerkedhetnek a karfiol napégés elleni védelmének titkaival, és a padlizsán felhasználásával. Részletes, képes illusztrációkkal bővített írás foglalkozik a mák háztáji termesztésének és védelmének lényeges elemeivel is. A nyári időszak lévén az öntözés fontosságát hangsúlyozva összefoglalja a csapadékpótlás alapelveit, az öntözés gyakoriságától kezdve az egyes zöldségfélék csapadékigényének ismertetéséig.

A gyümölcstermesztők az időszerű tennivalók mellett megismerkedhetnek a szőlő kötözésének alapelveivel, folytatódik a fásszárú növények bujtással való szaporítási módszereit bemutató sorozat. Lapunk egyik olvasója a gyümölcsfák védelmével kapcsolatos sokéves gyakorlati tapasztalatait osztja meg az olvasókkal. A környezetbarát módszerek hívei az almafák gombabetegekkel szembeni védelmét szolgáló készítményekről és alkalmazásuk feltételeiről olvashatnak. A júniusi kerti növényvédelmi tennivalókat immár hagyományosan a lap szakírója foglalja össze.

A szántóföldi növénytermesztési rovatban ismertetőt olvashatnak a napraforgó növényvédelmére ajánlott új hatóanyagú készítményről, a kalászosok gombás betegségeinek tüneteiről és az ellenük való védekezésidőzítéséről valamint az ajánlott készítményekről. Beszámol a lap a repcehibridek kínálatában megjelent újdonságokról, a talaj vízkészletének jellegzetességeiről és a terménybiztosítás időszerű kérdéseiről is.

A virágkedvelők többek között a liliom és a korallvirágok termesztéséhez, az állattartók pedig a húscsirkék takarmányozásához kapnak tanácsokat, egyúttal összefoglalót közöl a lap a fogyást segítő növényekről is.

About jogazda.com

Cikkajánló

Megjelent a Jó Gazda májusi száma

Májusban, a naptár szerinti utolsó tavaszi hónapban a háztáji kertekben és a termelő gazdaságokban is teljes ütemben folyik …