Megjelent a Jó Gazda márciusi száma

Ebben a hónapban már konkrét munkálatok várnak a gazdálkodókra és a háztáji termelőkre. A márciusban időszerű kerti tennivalók összefoglalójában a zöldséges kertben és a gyümölcsösben elvégzendő teendőkre hívja fel az olvasók figyelmét a lap, emellett megismerkedhetnek a korai zöldségfélék vetésének feltételeivel, a sóska termesztésének szabályaival és a kerti termesztésben használatos kellékekkel. A termesztők körében egyre ismertebbé váló vetési szalagok tulajdonságait és az általuk biztosított előnyöket szintén elemzi, egyúttal a fekete gyökér termesztéséhez és a kert trágyázásához is tanácsokat ad.

A gyümölcstermesztők számára a tavaszi lemosó permetezés fontosságát hangsúlyozza a lap, emellett a ribiszke és a köszméte metszésével, valamint a metszéshez szükséges alapvető eszközökkel is megismerkedhetnek. Bemutatja a legismertebb vörösborszőlő-fajtákat, ezen kívül a szőlőtermesztésben alkalmazható új trendekről szóló szakmai konferencián elhangzott ismereteket is összefoglalja.

Folytatódik a fiatal gazdáknak szánt támogatásokról szóló sorozat, ebben a számban a dunaszerdahelyi konferencián elhangzottakat ismerteti a lap. A növényvédelmi rovatban a legfontosabb havi kerti teendők elvégzésére hívja fel a figyelmet a lap szakírója. A környezetkímélő biológiai növényvédelmi módszerek hívei a károsítók elleni védekezésre ajánlott színes ragadós lapokról olvashatnak tájékoztatót.

A szántóföldi növénytermesztésben az idei szezonban számtalan új készítményt kínálnak a termelőknek a vegyszerforgalmazók. E készítményeket bemutató szakmai konferenciákról szintén részletesen beszámol a lap, hangsúlyozottan az új készítmények jellemző tulajdonságaira összpontosítva a figyelmet. A kukorica és a kalászosok védelmére használható új hatóanyagok és készítmények mellett a gyomirtók helyes alkalmazásához és a növényi stimulátorok kedvező hatásainak kihasználásához is tanácsokat közöl. A kertépítők a télikert növényeiről, a virágkedvelők a márciusi teendők mellett a húsvéti hangulat kialakításáról, az állattartók a házinyulak tartásának szabályairól olvashatnak ismertetőket.

Információkat a lap előfizetésének lehetőségeiről itt talál.

[social][account icon=”facebook” ]https://www.facebook.com/jogazda.magazin[/account][/social]

About jogazda.com

Cikkajánló

Folyékony szerves trágya

PR CIKK Mindenki tudja, hogy a szerves trágyák sokkal többet érnek, mint a szilárd műtrágyák. …