Megjelent a Jó Gazda júliusi száma

A Jó Gazda júliusi számában a zöldségtermesztők havi időszerű tennivalóinak összefoglalója keretében ismertetőt olvashatnak az e hónapban másodvetésre ajánlott zöldségfélékről, emellett többek között a kínai kel, a téli endívia és a tök termesztésének kulisszatitkait taglalja a lap. Tanácsokat fogalmaz meg a padlizsán termesztéséhez, egyúttal összefoglalja a kerti növények csapadékpótlásának legfontosabb szabályait.  Számba veszi a lekerülő fokhagyma után telepíthető zöldségféléket, bemutatja a halványító és metélő zeller termesztésének feltételeit, egyúttal a meztelen csigák elleni védekezéshez is tanácsokat fogalmaz meg.

A gyümölcstermesztők a szamóca telepítésének szabályaival ismerkedhetnek, tájékoztatást kapnak a nyári zöldmetszés előnyeiről, amit a szemzéssel kapcsolatos tudnivalók összefoglalója egészít ki. A lap szakírója ebben a számban a körte levélbolhákat, azok fajtáit és károsításuk jellemző tüneteit mutatja be képes összeállításban. A környezetbarát biológiai növényvédelem hívei a fokozottabb fertőzésveszélyt jelentő csapadékos időszak után igénybe vehető készítmények alkalmazásához kapnak tanácsokat. A lap hagyományos kerti növényvédelmi rovata a kertekben esedékes növényvédelmi kezeléseket veszi számba az ajánlott készítményeket is felsorolva.

A szántóföldi növényvédelmi rovatban a gazdák tájékoztatást kapnak az érésgyorsítók alkalmazásának feltételeiről, bemutatásra kerülnek a hazai piacra ajánlott legújabb repcefajták, ismerteti a lap a hazai nemesítésű kalászos gabonafélék széles skáláját, egyúttal képes összefoglalót közöl az idei Udvardi Országos Mezőgazdasági Szakmai Napokról is.

A virágkedvelők a liliom fajtakínálatával, egyúttal egyes kerti virágok átvitt értelembe vett jelentéseivel is megismerkedhetnek. A gyógynövények közül ebben a számban a majoránna kerül bemutatásra.

About jogazda.com

Cikkajánló

Megjelent a Jó Gazda júniusi száma

Júniusban a háztáji kertekben már „nagyüzem” van, ebben a hónapban ugyanis a legtöbb zöldségféle az …