Megjelent a Jó Gazda júliusi száma

Az időszerű kerti tennivalók összefoglalója keretében a Jó Gazda júliusi számának olvasói tájékoztatást kapnak a konzervuborka termesztéséről, a szabadföldön termesztett paprika és a paradicsom csapadékellátásának kérdéseiről, egyúttal a rágcsálók, a vakondok és a csigák elleni védekezés módozatait is bemutatja a lap. Ismerteti a cukkini és a kiflikrumpli termesztésével összefüggő alapvető ismereteket.

A gyümölcstermesztők számára az őszi- és a kajszibarack érésével és szedésével kapcsolatos információkat foglalja össze, emellett a szőlő fürtritkításának fontosságára is felhívja a figyelmet. Külön cikk foglalkozik a szőlő vízigényének kielégítésével, a borkedvelők számára a ribizlibor készítésének titkairól fedi fel a vásznat. Tájékoztat a málna termesztésének feltételeiről, és bemutat egy dél-szlovákiai levendula termesztőt is.

A havi kerti növényvédelmi teendők ismertetése mellett részletesen foglalkozik a szőlőlisztharmat elleni biológiai védekezés módszereivel és eszközeivel, bemutatja a nálunk előforduló darazsak fajtáit.

A szántóföldi növénytermesztési rovat keretében ismertetőt közöl a legújabb repcefajtákról és azok termesztésének új technológiájáról (stripp-till), részletesen ismerteti a legújabb hazai kalászos gabonafajták kínálatát és a legfontosabb elismerésre váró fajtajelölteket, beszámol egy érdekes kukorica gyomirtási kísérlet eredményeiről is.

A virágtermesztők a szalmarózsa termesztésével ismerkedhetnek, egyúttal az is kiderül, hogy a kukorica nemcsak takarmányként, és élelmiszer-alapanyagként hasznos, hanem gyógynövényként is kihasználható. A kertépítők a nyári visszavágásra ajánlott dísznövényfajták közül válogathatnak. A lap képes beszámolót közöl az udvardi országos mezőgazdasági szakmai napokról is.

About jogazda.com

Cikkajánló

Megjelent a Jó Gazda júniusi száma

Júniusban a háztáji kertekben már „nagyüzem” van, ebben a hónapban ugyanis a legtöbb zöldségféle az …