Megjelent a Jó Gazda februári száma!

[dropcaps]A Jó Gazda februári számában az időszerű tennivalók keretében a zöldségtermesztők a korai zöldségek vetésének feltételeiről, valamint a fejes saláta és a kerti zsázsa termesztésével kapcsolatos ismeretekről, a gyümölcstermesztők pedig a ribiszke és az egres ritkításáról, valamint a fák törzsének téli ápolásáról olvashatnak összefoglalót.[/dropcaps] A lap a retek termesztésének és felhasználásának, illetve az otthoni palántanevelésnek a kulisszatitkait is megosztja az olvasókkal. A középkései érésidejű szilvafákat bemutató sorozat mellett a középmagas és magas fák metszésével kapcsolatos tanácsok nyújtanak kihasználható információkat a termelőknek. A szőlő termesztésének alapvető környezeti feltételei, a talaj, a hő és a fényviszonyok számba vételével illetve az alapvető művelési módok bemutatásával a telepítéshez és a metszéshez kínál megfontolásra ajánlott ismereteket.

A növényvédelmi rovatban a hagyományos időszerű havi tennivalókat ismerteti a lap szakírója, külön kitérve a mechanikus, a biológia és a vegyszeres megoldásokra. A méhek és a biodiverzitás közötti érdekes összefüggésekre külön cikk hívja fel a figyelmet.

A szántóföldi növénytermesztési rovatban megismerkedhetnek az érdeklődők egy új csávázószerrel, amely az árpa védelmét szolgálja, beszámol a lap érdekes magyarországi szójafajtákról is. Bemutatja a kalászosok hatékony csávázására és növekedésszabályozására kifejlesztett és piacra kerülő új termékeket.

A kertépítők a családi házak díszkertjeibe ajánlott egy- és kétnyári növényekkel ismerkedhetnek, a gyógynövények közül ebben a számban a csalán kerül bemutatásra. Az állattartók ismert kacsafajtákról, a méhészkedők az időszerű tennivalókról olvashatnak összefoglalót.

Információkat a lap előfizetésének lehetőségeiről itt talál.

About jogazda.com

Cikkajánló

Folyékony szerves trágya

PR CIKK Mindenki tudja, hogy a szerves trágyák sokkal többet érnek, mint a szilárd műtrágyák. …