Megjelent a Jó Gazda decemberi száma

A Jó Gazda decemberi számában az időszerű tennivalók keretében a zöldséges és gyümölcsös kertekben esedékes és a termények tárolásával kapcsolatos tennivalókról olvashatnak. Az elkövetkező termesztési idényre való felkészülés jegyében a lap többek között összefoglalja a vetőmagokkal kapcsolatos alapvető tudnivalókat, külön cikkben foglakozik a vetőmagok csírázó képességének tesztelésével, a palánták igényeivel és otthoni előállításának feltételeivel. A gyümölcstermesztők számára a fák téli védelmének legfontosabb elemeit veszi számba a lap, tanácsokat ad az oltóvesszők szedéséhez, és természetesen folytatódik a koronaformákat bemutató sorozat is, ezúttal a gyümölcssövények fajtáinak ismertetésével.

A növényvédelmi rovatban képes beszámoló segít az idei esztendő egyik legtöbb problémát okozó kártevői, a poloskák felismerésében és az ellenük való védekezés lehetséges formáinak megismerésében. A lap szakírója a 2018-as esztendő általános növényvédelmi problémáit foglalja össze a kerti zöldségtermesztésben, a biológiai növényvédelem hívei a poszméhekkel való beporzás kétségbevonhatatlan előnyeivel ismerkedhetnek.

A szántóföldi növénytermesztési rovatban az idényzáró kukoricafajtákat bemutató seregszemlék tapasztalatait és eredményeit foglalja össze a lap, emellett tájékoztat az ágazat földtulajdonjogi rendezésének időszerű kérdéseiről, az agrártámogatások előlegeinek kifizetéséről.

A díszkertészet hívei a karácsonyfák fajtáinak széles körével és termesztésük feltételeivel ismerkedhetnek. A virágtermesztők számára az ünnepi hangulatot árasztó növények bemutatása nyújt tájékoztatót az ünnepi hangulat kialakításához, amit a karácsony hangulatát idéző fűszerek kihasználásával lehet fokozni. Az állattartók a kisállattenyésztők  komáromi országos seregszemléjének győzteseiről, a méhészek a teleltetés során várható gondok kezeléséhez kapnak áttekintést.

Információkat a lap előfizetésének lehetőségeiről itt talál.

About jogazda.com

Cikkajánló

Megjelent a Jó Gazda májusi száma

Májusban, a naptár szerinti utolsó tavaszi hónapban a háztáji kertekben és a termelő gazdaságokban is teljes ütemben folyik …