Támpont a támogatások kiszámításához

Az SZK Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztériuma honlapján (www.mpsr.sk) megjelent és a gazdálkodók számára igénybe vehető az a számológép, amely közvetlenül segítséget nyújt a 2023-2027 közötti uniós költségvetési időszakra meghirdetett pályázatok keretében igényelhető összegek kiszámításához. A honlap jobb oldalán levő „Kalkulacka SPP 2023-2027” című önálló ablak megnyitásával és a szükséges adatok feltüntetésével (a terület nagysága, termesztett növények, állattenyésztés, a vállalkozás formája stb.) a gazdálkodó előzetes információt kap az elkövetkező négy esztendőben számára esedékes uniós támogatások összegéről. A táblázatban megjelenő összegek a 2023-2026-es időszakra vonatkozó Stratégiai terv alapján kerülnek kiszámításra.

A gazdálkodók tehát a többi uniós tagország gazdálkodóihoz hasonlóan ezután már saját maguk is áttekintést szerezhetnek arról, hogy az uniós agrártámogatások keretében milyen és mekkora összegű támogatásokra számíthatnak. Az említett számítógéppel kapcsolatos információk a https://bit.ly/3an3dHJ címen érhetők el. (sz-mpsr)

About jogazda.com

Cikkajánló

Megjelent a Jó Gazda májusi száma

Májusban, a naptár szerinti utolsó tavaszi hónapban a háztáji kertekben és a termelő gazdaságokban is teljes ütemben folyik …