Mezőgazdasági kiállítások szeptemberben

  1. Bábolnai Gazdanapok

A több mint három évtizedes múltra visszatekintő kiállítás a magyarországi agrárium kiemelkedő eseménye, nemcsak hagyományt teremtett, de értéket is képvisel. A 2021. szeptember 9–11. között zajló szakmai seregszemlét a rendező Bábolna Nemzeti Ménesbirtok szervezi.

A Bábolnai Gazdanapok sajátossága, hogy minden évben színvonalas mozgógép-bemutatókat láthatnak az érdeklődők. A meghatározó gépforgalmazóknak és gépgyártóknak lehetőségük van működés közben bemutatni az újdonságokat, újításokat, különös tekintettel a precíziós növénytermesztéshez szükséges gépekre, eszközökre. Így az érdeklődő gazdálkodók láthatják, hogy mi szükséges az lehető legjobb gépesítéshez és az inputanyagok optimalizálásához. A gépbemutatókat szakemberek navigálják és igyekszenek rámutatni a gépek érzékenységére és használatuk szükségességére.

A kiállítás súlypontját a mezőgazdasági gépek és berendezések képezik, de bemutatásra kerül minden egyéb mezőgazdasághoz köthető termék és szolgáltatás, valamint jelen lesznek az oktatáshoz és kutatáshoz köthető intézmények is.

 

Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok 2021

  1. szeptember 23-25 között rendezik a XXVIII. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokat, mint a 2021. évi OMÉK társrendezvényét Hódmezővásárhelyen – jelentette be a régóta várt hírt a Hód-Mezőgazda Zrt. vezérigazgatója.

A kiállítást a Hód-Mezőgazda Zrt. most is a Magyar Állattenyésztők Szövetségével közösen szervezi az Agrárminisztérium és az AMC támogatásával az érvényben lévő járványvédelmi szabályokat betartva.

A szervezők terve szerint a kiállítás csak az időpontjában fog eltérni az eddig megszokottaktól, tartalmában, tematikájában, formájában és programjaiban nagyrészt változatlan marad.

A rendezvény programjáról és egyéb szervezési kérdésekről hiteles és részletes információkat a Hód-Mezőgazda Zrt. honlapján (http://hodmezogazda.hu) és facebook oldalán olvashatnak az érdeklődők. (sz)

 

About jogazda.com

Cikkajánló

Megjelent a Jó Gazda áprilisi száma

Az időszerű havi kerti tennivalók összefoglalója mellett a Jó Gazda április száma részleteen is foglalkozik az …