Megjelent a Jó Gazda júniusi száma!

A Jó Gazda júniusi számában a nyárelő kerti tennivalóinak összefoglalója keretében a nagyméretű terméseket hozó ölesbab termesztésének feltételeivel, valamint a paradicsom fürtritkításának és a termőegyensúly fenntartásának alapelveivel ismerkedhetnek az olvasók.

A nyári csapadékpótlás időszerű kérdéseinek kezelésére új ismeretek alapján kidolgozott vízmegkötő anyagot is bemutat a lap, amellyel a növények nedvesség iránti igényének folyamatos kielégítését lehet megoldani. A hagyományos és a takarékos vízpótlás módszereit, a nyári öntözések gyakorlati lépéseit és tapasztalatait szintén összefoglalja a lap. Ismerteti a padlizsán sikeres termesztéséhez szükséges információkat, az articsóka és a spárga termesztélének legfontosabb feltételeit.

A gyümölcstermesztők számára az időszerű tennivalók összefoglalója mellett a gyümölcsritkítás jelentőségére hívja fel a figyelmet a lap. Ismerteti a homoktövis termesztésére alkalmas fajtákat, egyúttal a szőlő permetezésének legfontosabb elveivel is megismerkedhetnek a téma iránt érdeklődők.

A növényvédelmi rovat keretében a biológiai növényvédelem hívei a vegyszermentes talajfertőtlenítésre alkalmas készítményekkel és növényvédelmi hatásaival ismerkedhetnek. A hagyományos kerti növényvédelemben a hónapban esedékes tennivalókra hívja fel a figyelmet a lap szakírója. Összefoglalót közöl a levélaknázó molyok fajtáiról, a károsításuk elleni védekezés lehetőségeiről, külön felhívja a figyelmet az olcsó piretroid hatású készítmények alkalmazásának negatív hatásaira is.

A szántóföldi növénytermesztés és növényvédelem témakörében a kukorica termésvédelmébe ajánlott készítmény hatásmechanizmusának bemutatása, főleg a fuzárium elleni hatékony védekezés szempontjából kerülhet a gazdák érdeklődésének középpontjába. A gazdák az új repcehibridek szántóföldi bemutatójáról szóló tudósításból egy új, a becőrepedés és a sárgavírus elleni rezisztenciával rendelkező repcehibriddel is megismerkedhetnek. Összefoglalót közöl a lap a biostimulátorok szerepéről a napraforgó termesztésében, és bemutatja a repce veszteségmentes betakarítására alkalmas új ún. becőragasztó készítményt is.

A díszkertek művelői számára a kétnyári virágok fajtái kerülnek bemutatásra, egyúttal tanácsot kapnak az élősövény telepítéséhez és az ebben a hónapban gyűjthető gyógynövények szárításához, tárolásához is.

Információkat a lap előfizetésének lehetőségeiről itt talál.

About jogazda.com

Cikkajánló

Megjelent a Jó Gazda júliusi száma

A Jó Gazda áprilisi száma az időszerű kerti tennivalók taglalása keretében összefoglalja a legmelegebb nyári hónapban esedékes …