Megjelent a Jó Gazda márciusi száma

A termőföldön gazdálkodók számára szakmai ismereteket közvetítő Jó Gazda idei márciusi számából a kertekben időszerű tennivalók mellett a zöldségtermesztők megismerkedhetnek a vadon is előforduló feketegyökér egyszerű háztáji viszonyok között való telepítésének és termesztésének alapvető feltételeivel, a saláta tápanyagellátásának szempontjaival, a rebarbara termesztésével és felhasználásával,  egyúttal folytatódik és be is fejeződik a hazai zöldségtermesztés lehetőségeit taglaló szakmai konferencia anyagainak ismertetése.

A gyümölcsfák tavaszi kezelésének alapelvei mellett a lap felhívja a figyelmet az őszibarackfák tavaszi telepítésének előnyeire, bemutatja e fák katlan formájú koronájának kialakítását, tájékoztat a gyümölcsfák vegyszer nélküli védelmének lehetőségeiről és kedvező hatásairól, tanácsokat ad a fák metszés utáni kezeléséhez és a tavaszi lemosó permetezéshez.

A növényvédelmi rovat a hagyományos kerti tennivalók összefoglalója mellett a szántóföldi védekezések újdonságairól és a hozzájuk kapcsolt új készítmények hatásairól is beszámol, elsősorban az év elején elektronikus formában lezajlott szakmai konferenciákon elhangzottak alapján. Így részletesen ismerteti a repce tavaszi rovarkártevői elleni védekezés legújabb készítményeit és technológiai újdonságait, a tavaszi gyomirtásra alkalmas új készítményeket, a vetőmagok csávázásának innovatív technológiáját, egyúttal az idei szezonra ajánlott új kukorica-, szója és sörárpa fajtákat is bemutat.

A virágkedvelők a hortenziák telepítésével, a leander metszésével és a körömvirág szárításának titkaival ismerkedhetnek. Az állattartók a nyulak téli fiaztatásának lehetőségeiről olvashatnak. A lap kérdés-felelt formájában tájékoztatót közöl a 2021-es népszámlálási ív kitöltéséhez is. (sz)

About jogazda.com

Cikkajánló

Megjelent a Jó Gazda áprilisi száma

Az időszerű havi kerti tennivalók összefoglalója mellett a Jó Gazda április száma részleteen is foglalkozik az …