Megjelent a Jó Gazda márciusi száma

[dropcaps]A Jó Gazda márciusi száma már a tavaszi munkákra való előkészületek jegyében ismerteti a feketegyökér termesztésének legfontosabb követelményeit, valamint a korai burgonya sikeres termesztéséhez szükséges fontos lépést, a vetőgumók előcsíráztatásának feltételeit. Egyúttal tájékoztatást ad a korai burgonya termesztésének alapvető feltételeiről is. Az egyik legkorábbi tavaszi zöldség a házi kertekben az újhagyma, termesztéséről, egészségre gyakorolt kedvező hatásairól egész oldalas összeállításban számol be a lap. Ugyancsak összefoglalja a korai zöldségfélék hajtatásával kapcsolatos legfontosabb információkat.[/dropcaps]

A gyümölcsfák hatékony és sikeres kora tavaszi védelme alapvetően meghatározza a fák és a termések későbbi egészségi állapotát, ebben a lemosó permetezéseknek meghatározó szerepe van. Végrehajtásának alapelveit és a gyümölcsfák metszésének lehetséges módozatait szintén összefoglalja a lap. Bemutatja a kései érésidejű szilvafajtákat, ismerteti a szőlő fagyok okozta sérülésének tüneteit, megoldást javasol a kései tavaszi fagyok elleni védekezésre, egyúttal beszámol a hazai gyümölcstermesztés időszerű állapotát elemző tájékoztatón elhangzott információkról, amelyen a szakmaközi szervezet képviselői értékelték az ágazat helyzetét és kilátásait.

A környezetkímélő gazdálkodás hívei a tavaszi palántanevelés időszakában az egyik legveszélyesebbnek tartott fertőzés, a palántadőlés elleni biológiai védekezés alapelveivel és a védekezésre kihasználható biológiai alapú készítményekkel ismerkedhetnek. A hagyományos növényvédelmi rovat számba veszi a márciusban esedékes kerti növényvédelmi tennivalókat, és konkrét tanácsokat ad a védekezések elvégzéséhez. A szántóföldi növényvédelmi rovat a repce védelmével és tápanyagpótlási kérdéseivel foglalkozik részletesen. Ugyanakkor beszámol a lap az év elején lezajlott több szakmai konferencián bemutatott bevált és új készítményekről, az egyes növényvédelmi problémákra a vegyszergyártó cégek által javasolt megoldásokról.

A kertépítők és a virágtermesztők a kerti virágfelületek gondozásához és az ibolya termesztéséhez kapnak tanácsokat. Az állattartók a csibenevelés feltételeiről és a maratoni postagalambok versenyének díjazottairól olvashatnak összefoglalót.

About jogazda.com

Cikkajánló

Folyékony szerves trágya

PR CIKK Mindenki tudja, hogy a szerves trágyák sokkal többet érnek, mint a szilárd műtrágyák. …