Megjelent a Jó Gazda júniusi száma

A Jó Gazda idei júniusi száma is számtalan kihasználható gyakorlati tapasztalatot és érdekes szakmai információt kínál a gazdálkodóknak. A zöldségtermesztők többek között a sütőtökkel és a nyári időszakban is termeszthető új-zélandi spenóttal ismerkedhetnek, egyúttal tanácsokat kapnak a lekerülő korai zöldségfélék helyére telepíthető másodnövények ültetéséhez és a zöldségfélék öntözéséhez. Összefoglalja a lap a levéltrágyázás alapelveit és a hajtatott uborka termesztési követelményeit valamint a burgonya tápanyagellátásának szempontjait is. Részletesen foglalkozik a borsó termesztése során előforduló károsítókkal és az ellenük való védekezéssel.

A gyümölcstermesztők a szőlő zöldmunkáiról, a nyári permetezések szabályairól és az őszibarack nyári metszéséről olvashatnak. Összegyűjtötte a lap a nyár elején érő és fogyasztható gyümölcsöket, a cseresznye és meggyfák, valamint a szőlő védelmére új biológiai alapú készítményeket is kínál a termesztőknek. A hagyományos kerti növényvédelmi rovatban a júniusi teendőket foglalja össze a lap szakírója.

A szántóföldi növénytermesztési rovat részletesen foglalkozik a napraforgó tápanyagellátásával és gombabetegségek elleni védelmével, a növényállományok lombtrágyázásának szempontjaival, bemutatja a repce becők ún. ragasztásának hatásait a kipergési veszteségek csökkentése érdekében. Számba veszi a precíziós gazdálkodás fejlődéstörténetét és jelenlegi fejlődésének szempontjait, egyúttal figyelmeztet a búza fuzáriumos fertőzésének negatív gazdasági és egészségügyi következményeire is.

A virágkedvelők a fuksziával és a muskátli nevelésének titkaival ismerkedhetnek, emellett a zsálya jótékony egészségvédelmi tulajdonságairól is összefoglalót kapnak.  (sz)

About jogazda.com

Cikkajánló

Megjelent a Jó Gazda júliusi száma

A Jó Gazda áprilisi száma az időszerű kerti tennivalók taglalása keretében összefoglalja a legmelegebb nyári hónapban esedékes …