Megjelent a Jó Gazda februári száma

A Jó Gazda februári számában az olvasók többek között az édesburgonya, másnéven batáta termesztési feltételeiről kapnak összefoglalót, melynek keretében részletesen foglalkozik a cikk a napjainkban egyre népszerűbbé váló egészséges táplálkozást támogató zöldségnövény otthoni szaporításának lehetőségeivel is. A korai zöldségtermesztés egyik nélkülözhetetlen eleme, a fátyolfólia, alkalmazásának előnyeit szintén számba veszi a lap. A kertészkedők számára egyes hazai nemesítésű zöldségfajták új vetőmagjait is bemutatja, ezen kívül ismerteti a cékla termesztésének és felhasználásának legfontosabb elemeit.

A gyümölcs- és szőlőtermesztők számára a téli metszéssel kapcsolatos ismereteket, az áttelelő kártevők elleni védekezés lehetőségeit, az oltások fajtáit, valamint a szőlő rügyeinek legfontosabb jellemzőit is összefoglalja a lap. Tájékoztatót közöl az idei felvidéki borászati rendezvényekről, ismerteti a szőlőmetszők országos versenyéről szóló felhívást, Röviden összefoglalja, hogyan lehet egyszerű módszerekkel védekezni a kerti állati kártevők ellen, és útmutatást ad a tőzegszúnyogok elleni biológiai védekezéshez. A hagyományos növényvédelmi rovat a februárban esedékes kerti teendőket taglalja.

A szántóföldi növénytermesztésben az előző év eredményeit értékelő összefoglaló ismerteti egy gabonanemesítő cég tevékenységének legfontosabb elemeit. A hazai sörárpatermesztés helyzetéről szóló szakmai tanácskozásról készült beszámoló egyúttal az árpatermesztőknek javasolt lehetőségekről és az új sörárpa fajtákról is áttekintést nyújt.

A dísznövények kedvelői a pálmák fajtáiról és itteni átteleltetésének feltételeiről kapnak összefoglalót. Folytatódik a díszhagymákat bemutató sorozat is. A virágkedvelőknek három lakásban is könnyen gondozható szobanövényt mutat be a lap, a gyógynövények közül a snidling kerül terítékre.

Az állattartók számára fontos a madárinfluenza megjelenéséről szóló hír, amelynek keretében a lap összefoglalja a betegség legjellemzőbb tüneteit és az ellene való védekezés lehetőségeit is.

About jogazda.com

Cikkajánló

Megjelent a Jó Gazda júliusi száma

A Jó Gazda áprilisi száma az időszerű kerti tennivalók taglalása keretében összefoglalja a legmelegebb nyári hónapban esedékes …