Gabonakutató a jövedelmező kukorica termesztésért

A Gabonakutató Nonprofit Kft. kukoricahibridjei elsősorban szárazságtűrésükről és alkalmazkodóképességükről híresek, de az elmúlt évek kutatómunkájának köszönhetően tudunk hibrideket kínálni intenzív gazdálkodáshoz is, ahol a minél nagyobb terméshozam a cél, és ennek elérése érdekében a termelő megtesz minden technológiai lépést a legmagasabb szintű növényvédelem és inputanyag kijuttatása terén is.

Fő célkitűzésünk, hogy olyan hő és szárazságtűrő növényeket állítsunk elő a gazdáknak, melyek megfelelő betegségtoleranciával is rendelkeznek. A Gabonakutató ezekre az igényekre széles portfólióval tud válaszolni. A szuperkorai éréscsoport tagjai, a GKT 211 és GKT3213 kiválóan alkalmasak fővetésben oda, ahol fontos már az augusztus végi, szeptember eleji betakarítás, vagy megkésett vetésekhez. Másodvetésben, akár árpa után vetve, alkalmasak szilázs előállítására is, de biztonságos termelésükhöz öntözés szükséges. Legújabb, szemes takarmány termelésére alkalmas szuperkorai hibridünk a GKT1216, amely nagy termésre képes, kezdeti fejlődése intenzív, szárerőssége kiváló, egészséges csöveket nevelő hibrid.

Az igen korai (FAO 200) csoportból a kiváló alkalmazkodóképességű és egészséges csövű Saroltát kell megemlíteni, melyből bio vetőmag is rendelkezésre áll, illetve étkezési célokra is alkalmas a jó grízkihozatalnak köszönhetően. A GKT 288 hibridnek jó a terméspotenciálja, magas termetű, korai virágzású. Korán betakarítható silóhibridnek is alkalmas.

A FAO 300-as hibridjeink vízleadása jó, aszálytűrése kiváló és természetesen szárszilárdságuk is megfelelő. A GKT 372 virágzik a legkorábban a hibridek közül. A GKT 376-ot az intenzívebb területekre ajánljuk, egészséges, keményszemű termést hoz. A GKT 384 kiváló alkalmazkodóképességű háromvonalas hibrid, amely a gyengébb minőségű táblákon is jól szerepel stressztűrő képessége miatt, ár-érték aránya is kiváló.

2020-ban kapott állami elismerést legújabb korai kukoricánk a GK Bajnok (FAO 390), amely kifejezetten intenzív gazdálkodásra nemesített, nagy terméspotenciállal rendelkező hibrid. Mind a NÉBIH fajtaregisztrációs kísérleteiben, mind a GK tájkísérleteiben kiemelkedő terméseredményeket ért el.

Nézze meg szemes kukoricahibrid videónkat:

A középérésű csoportot a Kenéz DUO kukoricánk képviseli, amely a BASF által bevezetett DUO System technológiában használható, amely a cikloxidim hatóanyagú herbicid, és erre a hatóanyagra rezisztens kukorica hibrid együttes használatát jelenti. Ennek a technológiának köszönhetően a más gyomirtószerekre rezisztens, agresszív fenyércirokkal fertőzött táblák is megtisztíthatóak. 2019 tavaszától már a GKT3213 hibridünk DUO változata is elérhető. A jövőben hibridportfóliónk bővülni fog más DUO System technológiára alkalmas hibridekkel is a szuper korai és korai éréscsoportban.

A szarvasmarha takarmányozásban fontos szerepe van a kiváló minőségű szilázsnak, akár tejelő, akár húsmarha tenyésztéssel foglalkozunk. Intézetünk két silóhibriddel áll a gazdálkodók rendelkezésére. A GK Silostar, 2017-ben kapott állami elismerést, nagy zöldtömeg produkcióra képes, emészthetősége kiváló, és csőfuzáriummal szembeni toleranciájával kiemelkedik a versenytársai közül. 2020-ban a GK Lehel hibridünk is állami elismerést kapott, mely szintén nagy zöldtömeget termelő, egészséges szilázst adó középérésű kukorica nagyon jó kórtani jellemzőkkel.

A 2021-es évben ezeket a hibrideket ajánljuk önöknek, bízva, hogy hozzá segíti önöket a megtérülő, sikeres gazdálkodáshoz.

További információért látogassanak el honlapunkra és töltsék le 2021-es tavaszi fajtaajánlatunkat, vagy keressék területi képviselőnket:

Barczi Sándor
tel.: 0908433176
email: barczis@gabonakutato.hu

Dr. Nagy Zoltán
GABONAKUTATÓ

About Jó Gazda

Cikkajánló

Megjelent a Jó Gazda májusi száma

Májusban, a naptár szerinti utolsó tavaszi hónapban a háztáji kertekben és a termelő gazdaságokban is teljes ütemben folyik …