Évadnyitó agrárgép-seregszemle Budapesten

  1. AGROmashEXPO

Január végén a magyar agrárgazdaság egyik legjelentősebb szakmai seregszemléjén, a 38. AGROmashEXPO Nemzetközi Mezőgazdasági és Mezőgép Kiállításon, valamint a 10. AgrárgépShow Mezőgazdasági Eszköz-és Gépkiállításon csaknem 350 kiállító mutatta be termékeit, szolgáltatásait a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. A Hungexpo jelenleg „történelmi léptékű” átalakításon megy át, amelynek eredményeképp jövőre teljesen megújult létesítmény fogadja majd a látogatókat, idén egyelőre még meglehetősen „szűkített” körülmények között fogadták a látogatókat, akik között nagyon sok szlovákiai agrárszakemberrel is találkozhattunk. A magyarországi agrárcégek mellett a kiállításon ott voltak a legnagyobb nemzetközi márkákat és technológiákat forgalmazó cégek is, amelyek Európa legjelentősebb agrárkiállítása, a hannoveri Agritechnica után itt mutatták be Magyarországon először újdonságaikat.

Az agrárgépek és technológiák piaci kínálatát felvonultató szakmai rendezvényen termékfejlesztési díjjal jutalmazták az egyes pályázati kategóriákba bejelentett szakmai újdonságokkal rendelkező termékeket. Az AGROmashEXPO, AgrárgépShow Termékfejlesztési díj keretében magyar és nemzetközi elismeréseket osztottak ki a gépesítés, az input/szolgáltatás és a digitalizáció kategóriákban.

A digitalizáció kategóriában hazai magyar termékfejlesztési díjjal jutalmazták a BPW Hungária Kft. – BPW AGRO Hub – dinamikus tömegbecslő rendszerét. Gépesítés kategóriában Nemzetközi Termékfejlesztési díjat kapott az AXIÁL Kft. – Hatodik generációs Fendt 900 Vario szériajú traktora és a KITE Zrt. – John Deere 8R sorozatú traktora. Az év magyar mezőgépe 2020 elismerést – immár második alkalommal – a CLAAS Hungária Kft. CLAAS ConvioFlex 930 hevederes vágóasztala érdemelte ki.

A szakmai programok széles köre az adott téma elismert szakembereinek részvételével zajlott, ahol a legújabb ismereteket osztották meg a hallgatósággal. Ilyen volt a Szántóföldi szakmai nap, amelyen a magyarországi Gabonatermesztők Országos Szövetségének és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarának meghívottjai azt vitatták meg, hogyan lehet gazdaságosan, a környezetet kímélve, mégis hatékonyan termelni az élelmiszer alapanyagokat. A Magyar Mezőgazdaság Kft. hagyományos Agrármarketing- és Média Napjának középpontjában ezúttal a fiatal gazdák médiafogyasztási és ismeretszerzési szokásai álltak. Az Agroinform.hu és a Corteva szervezésében idén is megrendezték a PREGA AgRobot Show-t, ahol a robotika legújabb fejlesztései voltak láthatók. Kép és szöveg: szilvássy

About jogazda.com

Cikkajánló

Megjelent a Jó Gazda áprilisi száma

Az időszerű havi kerti tennivalók összefoglalója mellett a Jó Gazda április száma részleteen is foglalkozik az …