Crunchy saláta – az előnyök egyesítése

A jégsaláta és a római saláta kedvelt saláta típusok, melyekből jelentős mennyiségeket termesztenek és fogyasztanak világszerte. A piaci igényekre reagálva a Rijk Zwaan holland zöldségnemesítő vállalat az említett két típus kedvező tulajdonságait egy új termékben egyesítette, amely a Crunchy saláta néven került be a köztermesztésbe. Az új salátafajtáról a cég magyarországi honlapján (https://www.rijkzwaan.hu/crunchy-saláta) olvashatnak.

A Crunchy  saláta jellemzői: a roppanós állag, az édeskés íz, a kitűnő pulton tarthatóság, az élénk zöld színű levelek. Előnyei közé tartozik, hogy gépi betakarításra alkalmas – egész fejekként, vagy különálló levelenként is. Masszív levélszéllel rendelkezik, melegben vagy savas környezetben is roppanós marad. Hidrokultúrában is termeszthető. Termése sokoldalúan felhasználható, ill. elkészíthető. Jó kiegészítője az ismert saláta típusoknak. Újabb típusa a baby Crunchy saláta.

A nemesítő cég támogatja és szakmai tanácsokkal látja el a termelőket és a fogyasztókat a termesztés, a feldolgozás és a marketing tekintetében. A több és egészséges zöldségféle fogyasztásához, az elkészítésükhöz, recepteket és egyéb hasznos ötleteket az angol nyelvű  http://lovemysalad.com weblapon olvashatnak. (sz)

About jogazda.com

Cikkajánló

Megjelent a Jó Gazda áprilisi száma

Az időszerű havi kerti tennivalók összefoglalója mellett a Jó Gazda április száma részleteen is foglalkozik az …