A korlátozás ellenére folyamatos a kifizetés

Az Agrárkifizetési Ügynökség (PPA) rendbetétele és teljes körű akkreditációjának elismerése ellenére az Európai Bizottság továbbra is visszatartja a nekünk járó kifizetések 25 %-át az előző időszakban a támogatások terén történt törvénytelenségekre hivatkozva (lásd Dobytkár – Állattartó ügy). A bizottsági döntést nem sikerült megváltoztatni, annak ellenére sem, hogy az ügynökségben elvégzett ellenőrzések igazolták, az újraszervezett kifizetési ügynökség tevékenységében már nincs lehetőség csalásokra és korrupcióra.

Ennek következtében 2023-ban az állami költségvetésből vagyunk kénytelenek kipótolni a hiányzó mintegy 100 millió eurót, jelentette be a tárcavezető Samuel Vlcan.

A PPA igazgatója, Jozef Kiss kijelentette, hogy az említett korlátozás ellenére folyamatosan zajlik a közvetlen támogatások folyósítása, s február közepéig már 350 millió eurót fizettek ki a gazdálkodóknak. (sz-mpsr)

 

About jogazda.com

Cikkajánló

Megjelent a Jó Gazda júliusi száma

A Jó Gazda áprilisi száma az időszerű kerti tennivalók taglalása keretében összefoglalja a legmelegebb nyári hónapban esedékes …