A földbérleti szerződések megkötésére várnak

A Szlovákiai Agrárkamara dunaszerdahelyi regionális tagszervezete legutóbbi tanácskozásán pozitívan értékelte az Agrárkifizetési Ügynökség év végi aktivitását a 2021. évi közvetlen kifizetések folyósítása terén. A dunaszerdahelyi és a galántai régióban benyújtott 1301 kérvény 85 százalékára már kiadták a jóváhagyási döntést, jelentette be Karika Ferenc, a regionális szervezet alelnöke.

Egyben reményét fejezte ki, hogy rövidesen kiértékelésre kerül a mezőgazdasági termelésbe irányuló tárgyi beruházásokra vonatkozó pályázat is, amelybe 1341 kérvényt nyújtottak be, ennek 6 százalékát a Dunaszerdahelyi és Galántai járások agrárvállalkozói nyújtották be.

A gazdálkodókat jelenleg az Állami Földalappal kötendő egyelőre alá nem írt bérleti szerződések ügye tartja aggodalomban. Bíznak abban, hogy elsősorban azokat részesítik előnyben, akik tevékenységük keretében állattartással és/vagy speciális növénytermesztéssel is foglalkoznak. (sz- aksds)

About jogazda.com

Cikkajánló

Megjelent a Jó Gazda júliusi száma

A Jó Gazda áprilisi száma az időszerű kerti tennivalók taglalása keretében összefoglalja a legmelegebb nyári hónapban esedékes …