170 milliós pályázati kiírás az élelmiszeriparba

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium december közepén hirdette ki azt a pályázatot, amely az élelmiszeriparban tevékenykedő vállalkozások számára 170 millió euró összértékben nyit meg beruházási támogatásokat az ágazat műszaki, technológiai színvonalának emelésére. A források az összes ágazati szereplő számára azok nagyságrendi megkülönböztetése nélkül nyitottak. A kérvényezők számára hét területen nyílik lehetőség a beruházási források igénylésére. Ezek: húsipar, sütő- és édességipar, tejipar, konzerv- és fagyasztóipar, cukor- és zsíripar, takarmánykeverékek gyártása, sör- bor-, szesz- és  alkoholmentes italok gyártása.

A kérvényezők igényléseiket elektronikus formában 2022. január 14-től nyújthatják be, a pályázati felhívás 2022. március 31-ig lesz nyitott. A kérvényezők számára rendelkezésre áll majd a beszerzések egyszerűsítésére kihasználható JOSEPHINE alkalmazás. A pályázatok adminisztratív terheinek csökkentésére egységes sablonok és video-útmutatások is rendelkezésre állnak.  Mindezek a Josephine alkalmazásba való bejelentkezés után válnak elérhetővé. A pályázati felhívást a PPA honlapján teszik közzé. A vissza nem térítendő források igénylésének benyújtásához a vidékfejlesztési ügynökség nyújt segítséget a www.arvi.sk címen.

Jó hír a kérvényezők számára, hogy jövő évtől változik az állami segítségnyújtás keretében folyósítható regionális és minimális támogatások összege. Ennek eredményeként a kevésbé fejlett régiókban működ kis- és középvállalkozások is 5-10 százalékkal magasabb támogatást kaphatnak a vidékfejlesztési program keretében. A pályázati kiírás lehetőséget kínál az épületek és infrastruktúra felújítására, a technológiai kapacitások bővítésére, a gépek és berendezések modernizálására, a technológiai fejlesztésekre, az innovációk bevezetésére, az energiatakarékosságra irányuló beruházásokra, a melléktermékek és hulladékok hasznosítására, a víztisztítókra és további aktivitások támogatására, amelyek a termékek feldolgozásával, raktározásával, értékesítésével kapcsolatosak, beleértve a hűtő- és fagyasztási vagy termoizolációs berendezésekkel ellátott gépkocsik vásárlását a vállalati  és mobilis üzletek ellátására. (sz- mprvsr)

 

 

About jogazda.com

Cikkajánló

Megjelent a Jó Gazda júniusi száma

Júniusban a háztáji kertekben már „nagyüzem” van, ebben a hónapban ugyanis a legtöbb zöldségféle az …