Nitrogén-lombtrágyázás – Vulcan RapidN koncentrátumok

PR CIKK

Jobban működik, ha van benne magnézium, foszfor és mikroelem is.

A nitrogén hatóanyag-tartalmú lombtrágyák térnyerését az elmúlt évek magas műtrágya árai és a gyorsan változó klíma idézte elő. Hogyan érdemes használni őket? Kiváltják-e a fej- vagy az alaptrágyázást? Növekedik-e az ezermagtömeg és javul-e a beltartalom?

Vulcan RapidN koncentrátumok

A Vulcan RapidN koncentrátumok alapja tiszta karbamid oldat, amely hatóanyag könnyen felszívódik a lombon keresztül és perzselést nem okoz. Ugyanakkor a nitrogén önmagában kevés, ennek hasznosulását jól segíti, ha van mellette kén, magnézium, réz és egyéb tápanyag. A VulcanAgro Kft. két legnépszerűbb nitrogénlombtrágyája a RapidN21 és RapidN-Extra jelentős mennyiségű keserűsó oldatot, foszfort és eltérő mennyiségben mikroelemet is tartalmaz.

Az idei évben – bár drága a műtrágya –, de több a csapadék, és ezért a Vulcan RapidN-Extra lombtrágya (magasabb magnézium- és mikroelem-tartalmú termék) lesz az eredményesebb.

Mennyit, mikor és milyen növényre?

A nitrogénlombtrágyák kiegészítik és nem kiváltják a nitrogén alap- és fejtrágyázást. Ezért használhatjuk amikor hideg a talaj, nincs bemosó csapadék, és a növénynek már nitrogénre (is) szüksége van. De mehet a gyomirtó mellé, még a kezdeti növekedési fázisban éppúgy, mint virágzásban vagy az érés időszakában.

Talán nem a felhasználás ideje a fontos, hanem a dózisok, amiket kijuttatunk. Nagy melegben, növényvédő szerekkel együtt használva inkább kevesebb nitrogénlombtrágyát használjunk. Aszályos körülmények között pedig jobb „békén hagyni” a növényt, és nem hajszolni, hogy a maradék vizet is elfogyassza.

Önállóan vagy más termésnövelőkkel?

A nitrogénalapú lombtrágyákat nagyobb dózisban is használhatjuk, kiváltva vagy kiegészítve egy-egy fejtrágyázást. Mehet önállóan, de kiegészítve egy-egy növényspecifikus mikroelemmel is. Az egyre gyakoribb növénykondicionálók használatát pedig érdemes nitrogén–magnézium alapú lombtrágyával kombinálni. Így lesz tápanyag is, ha már stimuláljuk a növényt. Az érés időszakában (amíg még van zöld levélfelület) érdemes igazán nitrogén–magnézium lombtrágyát használni, mivel a szemtelítődés és érés időszakában van szüksége a növénynek a külső segítségre. Pár száz kiló termés és jobb beltartalom lesz a munkánk gyümölcse.

Zöldség- és gyümölcskultúrákban?

A nitrogénalapú lombtrágyákat szántóföldi, zöldség-, de ha szükséges, gyümölcskultúrákban is használhatjuk. Általános termékek, amelyek célja, hogy a növények számára legfontosabb tápanyagot, a nitrogént pótolják. Mint a legtöbb lombtrágyának, a RapidN termékeknek is akkor van nagyobb hatása, ha több alkalommal és közepes dózisokban juttatjuk ki. Az egyre gyakoribb száraz, bemosó csapadék nélküli időszakokban a nitrogénalapú lombtrágyákra szükség lesz.

Akció IBC-s és kannás kiszerelésben is

A VulcanAgro Kft. ebben a szezonban is kétféle akciót is biztosít a RapidN21 és RapidN-Extra termékekre.

Már 1 IBC tartály vásárlása után 100 liter elemikén-tartalmú lombtrágyát adunk ajándékba. Így nemcsak nitrogén–magnézium-pótlást valósíthatunk meg, de nagy mennyiségben ként is tudunk adni a növényeknek. Azok a kisebb termelők, akik legalább 10 kanna RapidN-t vásárolnak, a 11. kannát ingyen kapják. Így lehetőség van többféle Vulcan RapidN terméket is kipróbálni, vagy az adott növény tápanyagigényére megfelelőt használni.

A termékek pontos árairól, az elérhető kiszerelésekről, valamint a szállítási feltételekről érdeklődjön a VulcanAgro Kft. területi képviselőinél, viszonteladóinknál.

www.vulcanagro.hu

www.vulcanagro.sk

About jogazda.com

Cikkajánló

Megjelent a Jó Gazda júniusi száma

Júniusban a háztáji kertekben már „nagyüzem” van, ebben a hónapban ugyanis a legtöbb zöldségféle az …