Megjelent a Jó Gazda májusi száma

A Jó Gazda májusi számában a zöldségtermesztők részletes ismertetőt olvashatnak több zöldségfajta termesztésének feltételeiről, többek között a sütőtök, a sóska valamint a burgonya környezeti és tápanyag-ellátási igényeinek kielégítéséről. A burgonyatermesztők számára a lap egy szakmai konferencián elhangzottak alapján a növény termesztésével kapcsolatos legfrissebb növényvédelmi információkat is közreadja. Emellett az egyes zöldségfajták kölcsönösen előnyös növénytársításának kedvező hatásairól, ugyanakkor a nem ajánlott növénytársításokról is összefoglalót közöl a lap.

A gyümölcstermesztők a gyümölcshullás fázisaival és a szőlőben elvégzendő hajtásválogatás részleteivel ismerkedhetnek, egyúttal folytatódik a homoktövis termesztéséről szóló sorozat. A gyümölcsfák vegetáció alatti tápanyagellátásának alapelveiről és az egyes tápelemek felvételének meghatározó időpontjairól is olvashatnak.

A növényvédelmi rovatban a hagyományos havi kerti teendők mellett a környezetbarát termesztési mód hívei a gombás eredetű fertőzések biológiai készítményekkel való kezeléséhez és ellenőrzéséhez kapnak tanácsokat. A lap szakírója egy veszélyes és kártékony molylepke, a kéregmoly bemutatásával az ellene való védekezés lehetőségeit, köztük a biológiai módszert is felvázolja.

A szántóföldi növénytermesztésben a termelők számára egy új, a kukoricában alkalmazható gyomirtó készítmény és a növény komplett gyomirtására kidolgozott technológia bemutatása mellett a kalászosok tavaszi gyomirtásának lehetőségeit és az olajrepce tavaszi károsítóit is számba veszi a lap.

A kertépítők és a virágtermesztők az egynyári virágok fajtakínálatával, az orgona termesztésének kulisszatitkaival és a közönséges galaj és a gyöngyvirág gyógyhatásaival ismerkedhetnek.

Az állattartók a sertések ivarzásának fázisairól olvashatnak összefoglalót, valamint egy érdekes, kutyával közösen űzött sportág, a kutyás frizbi fiatal szlovákiai képviselőjét is bemutatja a lap.

Információkat a lap előfizetésének lehetőségeiről itt talál.

About jogazda.com

Cikkajánló

Megjelent a Jó Gazda júliusi száma

A Jó Gazda áprilisi száma az időszerű kerti tennivalók taglalása keretében összefoglalja a legmelegebb nyári hónapban esedékes …