Megjelent a Jó Gazda szeptemberi száma

[dropcaps]Az időszerű kerti tennivalók összefoglalója keretében a lap olvasói áttekintést kapnak az ebben az időszakban elvégzendő legfontosabb feladatokról, azok kulisszatitkairól. Többek között megismerkedhetnek az áttelelő spenót termesztési feltételeivel, a káposztafélék őszi trágyázásával és öntözésével kapcsolatos információkkal, valamint a zöldségtárolók raktározásra való előkészítésének alapelveivel. Az érdeklődők számára részletesen is taglalja a lap a sárgarépa termesztésének feltételeit. Riportban számol be egy négyhektáros modern hajtató berendezésben uborkát termelő zöldségtermesztő szakmai tapasztalatairól.[/dropcaps]

A gyümölcstermesztők információkat olvashatnak az egyes gyümölcsfajták érési jeleiről, a szőlő tárolásának módozatairól, a gyümölcsszedés titkairól. A lap szakírója a szilvahimlő tüneteinek ismertetése mellett ismerteti azokkal a fajtákkal kapcsolatos tapasztalatait, amelyek a fertőzéssel szemben rezisztenciát mutatnak.

A biológiai növényvédelem hívei az őszi lemosó permetezés fontosságáról olvashatnak részletes ismertetőt, amelyben az erre a célra kihasználható környezetkímélő készítményekkel is megismerkedhetnek. A szeptemberi kerti növényvédelmi feladatokat szintén részletesen, képekkel illusztrálva mutatja be a lap szakírója.

A szántóföldi növénytermesztési rovatban többek között a kalászosok őszi vegyszeres gyomirtásáról, a magyarországi búzafajták kínálatáról olvashatnak összefoglalót. Beszámol a lap a repce őszi növényvédelmi technológiájának alapelveit és elemeit bemutató szakmai rendezvényről is.

A kertépítők a családi házak díszkertjeinek kialakításához kapnak tanácsokat, a virágtermesztők a hortenziák szaporításával, valamint a cickafark gyógynövényként való kihasználásával ismerkedhetnek. A lap képriportban számol be az idei Agrokomplex mezőgazdasági kiállításról.

Információkat a lap előfizetésének lehetőségeiről itt talál.

About jogazda.com

Cikkajánló

Talajjavításnak indult, de aztán felülmúlta a várakozásainkat

PR CIKK Mennyi kén kell a növényeknek? Sokéves munkám után – most azt kell mondjam …