Megjelent a Jó Gazda októberi száma

[dropcaps]Ebben a hónapban a kerti munkák meghatározó része már a betakarításra és a téli felkészülésére összpontosul.  A Jó Gazda októberi számában az aktuális kerti tennivalók taglalása mellett az olvasók összefoglalót olvashatnak a fokhagyma őszi ültetésének feltételeiről, a fedett termesztőberendezésekben a hideg elleni védekezés módozatairól, az új gyümölcsfák telepítésének előkészítéséről, egyúttal az őszi lemosó permetezések fontosságára is felhívja a figyelmet a lap. [/dropcaps]

A zöldségtermesztési rovatban egy sárgarépa-termesztési szakmai nap tapasztalataival, a brokkoli és néhány áttelelő zöldségféle termesztésével, valamint a burgonya tárolási feltételeivel ismerkedhetnek meg az olvasók. A gyümölcstermesztőknek az almafák alanyait bemutató írás, valamint a szőlő szüretelési időpontjának meghatározására vonatkozó ismeretek kínálnak hasznos információkat.

A hagyományos kerti növényvédelem októberi teendőit a lap szakírója foglalja össze, a biológiai növényvédelem iránt érdeklődők a szőlő és a bor kezelésére használható környezetkímélő biológiai alapú készítményekről kapnak áttekintést.

A szántóföldi növénytermesztésben ma már egyre többen és gyakrabban alkalmazzák a kalászos gabonafélék őszi gyomirtását, amelynek technológiai alapelveit és az alkalmazható készítményeket szintén közreadja alap. Felhívja a figyelmet a gyökérrendszer erősítésére szolgáló algakészítmény alkalmazására. Ebben a hónapban már javában tartanak a szántóföldi bemutatók is, amelyekről több beszámolót is olvashatnak, többek között egy magyarországi nemesítő cég kínálatáról.

Folytatódik a családi házak díszkertjeinek elemeit bemutató sorozat, a virágkedvelők a krizantém, a gyógynövények iránt érdeklődők a majoránna termesztéséhez kapnak információkat. Az állattartók a baromfi őszi takarmányairól, a méhészek a télre való felkészülésről olvashatnak összefoglalót. (sz)

Információkat a lap előfizetésének lehetőségeiről itt talál.

 

 

 

About jogazda.com

Cikkajánló

Talajjavításnak indult, de aztán felülmúlta a várakozásainkat

PR CIKK Mennyi kén kell a növényeknek? Sokéves munkám után – most azt kell mondjam …