Megjelent a Jó Gazda novemberi száma

[dropcaps]Novemberben még a korai fagyok beállta előtt elvégezhetünk olyan kerti műveleteket, amelyekkel a jövő évi korai terméseket alapozzuk meg. Ezekről a Jó Gazda novemberi számában olvashatnak ismertetőket, többek között a tél alá vetésről, az áttelelő növények takarásáról, az évelő csicsóka termesztési feltételeiről és a cikória hajtatásáról. Részletes összefoglalót közöl a lap a bimbóskel és a zeller, valamint a paradicsom őszi hajtatásáról és a konyhakert trágyázásának alapjairól.[/dropcaps]

A gyümölcstermesztők az időszerű tennivalók mellett tájékoztatást kapnak a lombhullás utáni permetezés fontosságáról és a diófák kezelésének szükségességéről is. A borosgazdák a must és a bor kezelésének fontosabb állomásaival ismerkedhetnek.

A növényvédelmi rovatban a gyümölcsfélék idei károsítóival és az ellenük való védekezés ajánlott lehetőségeivel foglalkozik a lap szakírója, a környezetbarát módszerek hívei az őszi vetésű szántóföldi növények termésbiztonságát megalapozó hatékony biológiai módszerekről olvashatnak.

A lap e havi fő témája a kukorica, lévén, hogy a szántóföldek királynőjének is tartott növény szántóföldi kísérleteinek eredményeit több szakmai nap keretében helyszíni szemléken is prezentálták a vetőmagforgalmazó cégek. A sókszelőcei országos kukoricatermesztési szaknapon bemutatott kínálat mellett külön cikkben számol be a lap a meghatározó vetőmagforgalmazók, többek között a Limagrain, a Pioneer valamint  a szegedi és a martonvásári fajtakínálatról is.

A kertépítés iránt érdeklődők számára folytatódik a családi házak díszkertjeit bemutató sorozat, a virágkedvelők a talajtakarónak is kiváló varjúhájról kapnak összefoglalót, a gyógynövények közül ebben a számban a kurkuma kerül bemutatásra. Az állattartók a házi libatömés feltételeivel ismerkedhetnek, a méhészeknek a családok megfelelő méztartartalékainak kialakításához nyújt tanácsokat a lap.  (sz)

Információkat a lap előfizetésének lehetőségeiről itt talál.

About jogazda.com

Cikkajánló

Folyékony szerves trágya

PR CIKK Mindenki tudja, hogy a szerves trágyák sokkal többet érnek, mint a szilárd műtrágyák. …