Megjelent a Jó Gazda júniusi száma

[dropcaps]A nyárelő időszakában esedékes kerti tennivalók összefoglalója mellett a Jó Gazda júniusi számában a háztáji kertészkedők többek között a bokorbab és a karós bab termesztésének feltételeivel, valamint az uborka rendszeres tápoldatozásának alapelveivel ismerkedhetnek. [/dropcaps]Ugyanebben a számban az uborka peronoszpóra elleni védekezés szempontjait és lépéseit is összefoglalja a lap. A növényi élet alapvető elemeinek, a gyökereknek és a leveleknek a szerepét taglaló cikk elméleti és gyakorlati ismereteket közöl e két elemnek a növények fejlődésében betöltött funkciójáról. A póréhagyma és a petrezselyem termesztésének és felhasználásának feltételeiről szintén ebben a lapszámban olvashatnak. A nyári hónapokban fontos szerepe van a növények megfelelő vízellátásának és ebben a vízmegkötő anyagok alkalmazásának. Emellett önálló cikk hangsúlyozza a kapálás jelentőségét a talaj vízháztartásának fenntartásában.

A gyümölcstermesztők számára a fák időszerű vízpótlásának jelentőségére hívja fel a figyelmet a lap. Emellett a zöldmetszés és a hajtásválogatás valamint a gyümölcsritkítás elveivel is megismerkedhetnek a téma iránt érdeklődők. Folytatódik a szamócafajtákat bemutató sorozat, ebben a részben a legismertebb fajtákat mutatja be a lap.

A biológiai növényvédelem hívei a narancsolaj és a citromfű kivonatának növényvédelmi hatásaival ismerkedhetnek. A hagyományos kerti növényvédelemben a hónapban esedékes tennivalókra hívja fel a figyelmet a lap szakírója.

A szántóföldi növénytermesztés és növényvédelem témakörében bemutatásra került a kalászos gabonafélékbe ajánlott főleg a fuzárium ellen hatékony készítmény. A repcetermesztésbe ajánlott új hibridek szántóföldi bemutatóján a termesztés technológiai elemeit és a bennük rejlő lehetőségeket is számba vették a szakemberek, ezekről is beszámol a lap.

A díszkertek témakörében, ebben alapszámban a kerti tavak kialakításához kapnak tanácsokat az olvasók. A virágtermesztők a rézvirág és a guzmánia gondozásáról olvashatnak összefoglalót. A nyúltenyésztők a buszkáti fehér nyúl tulajdonságaival ismerkedhetnek.

Információkat a lap előfizetésének lehetőségeiről itt talál.

About jogazda.com

Cikkajánló

Folyékony szerves trágya

PR CIKK Mindenki tudja, hogy a szerves trágyák sokkal többet érnek, mint a szilárd műtrágyák. …