Megjelent a Jó Gazda júliusi száma

[dropcaps]A Jó Gazda júliusi számában az időszerű kerti tennivalók összefoglalójában az olvasók áttekintést kapnak a zöldséges kertben és a gyümölcsösben elvégzendő munkákról, emellett részletesebben is taglalja a lap a tojásgyümölcs termesztése során esedékes kezelések szempontjait valamint a másodnövényként is ültethető bokor- és karósbab termesztési feltételeit.[/dropcaps] A gyümölcsfák terméseinek ritkítása az egészséges és minőségi termések kinevelésének fontos feltétele, erről is összefoglalót közöl a lap. A nyár legmelegebb hónapjában a zöldségfélék csapadékpótlásának meghatározó jelentősége van a megfelelő termésmennyiség és minőség elérésében, ehhez az egyes zöldségfélék vízigényeit valamint a konzervuborka termesztésének fogásait ismerteti a lap júliusi száma.

A gyümölcstermesztőknek a nyári zöldmetszésről szóló összefoglaló valamint az eper termesztésének és betakarításának szempontjairól írt anyag kínál érdekes ismereteket. Folytatódik a cseresznyefajtákat bemutató sorozat, egyúttal a szőlő nyári vízigénynek kielégítéséhez is tanácsokat ad.

A környezetkímélő biológiai növényvédelem hívei számára az idei szezonban jelentős mértékben felszaporodott tetvek elleni védekezéshez kínál biológiai alapú készítményt.  Egyúttal a kertekben végzendő havi növényvédelmi tennivalókat is összefoglalja.

A lap szántóföldi rovata képes beszámolóban foglalja össze az idei országos mezőgazdasági szakmai napok látnivalóit és eseményeit, részletesen tájékoztat az egyes vetőmagcégek következő szezonra ajánlott fajtakínálatáról. Bemutatja a legújabb hazai nemesítésű kalászos gabonafajtákat és felhívja a figyelmet a repce termesztésének idei tapasztalataira. A virágtermesztők többek között a labdarózsáról, a gyógynövények iránt érdeklődők pedig a hársfa termésének jótékony hatásairól olvashatnak.

Információkat a lap előfizetésének lehetőségeiről itt talál.

About jogazda.com

Cikkajánló

Folyékony szerves trágya

PR CIKK Mindenki tudja, hogy a szerves trágyák sokkal többet érnek, mint a szilárd műtrágyák. …