Megjelent a Jó Gazda februári száma!

[dropcaps]Annak ellenére, hogy a február még kifejezetten téli hónap, és ebben az időszakban még gyakran fordulnak elő jelentős hőingadozások, a gazdálkodók már az időszerű tavaszi induláshoz szükséges tennivalókra való felkészüléssel foglalkoznak.[/dropcaps]

A Jó Gazda februári száma az időszerű kerti tennivalók taglalása mellett összefoglalót közöl a gyümölcsösökben is esedékes munkákról. Ennek keretében a zöldségtermesztők a palánták neveléséhez illetve a fátyolfólia alkalmazásához kapnak tanácsokat, egyúttal a görögdinnye termesztésének konkrét feltételeivel, a gyümölcstermesztők pedig a fák metszésének céljaival is megismerkedhetnek.

A szőlőtermesztők a folytatódó vörösborszőlő-fajtákat bemutató sorozatból szerezhetnek részletes leírásokat a legismertebb fajtákról. A lap növényvédelmi rovata a februárban időszerű tennivalókat összefoglalva ad tanácsokat a kertekben elvégzendő növényvédelmi feladatokhoz, a lap másik szakírója a legújabb veszélyes kártevőket veszi számba.

A szántóföldi növénytermesztésben ez az időszak még a felkészülés és a szakmai konferenciák időszaka. A lap több szakmai rendezvényről is tudósít, amelyekben a következő szezonra tervezett termékújdonságokat is igyekszik bemutatni, többek között a repcetermesztésben bevethető új készítményekről, a gombaölőszerek kínálatáról és a kukorica fajtaválasztásának szempontjairól és a nemesítés új irányairól.

A kertépítők a télikert növényeivel, a virágtermesztők a jácint és a szobanövények termesztési feltételeivel, az állattartók a nyulak elválasztásával valamint a komáromi bukógalambot bemutató kiállítás nyerteseivel is megismerkedhetnek.

Információkat a lap előfizetésének lehetőségeiről itt talál.

[social][account icon=”facebook” ]https://www.facebook.com/jogazda.magazin[/account][/social]

About jogazda.com

Cikkajánló

Folyékony szerves trágya

PR CIKK Mindenki tudja, hogy a szerves trágyák sokkal többet érnek, mint a szilárd műtrágyák. …