Megjelent a Jó Gazda decemberi száma

[dropcaps]A Jó Gazda idei évzáró, decemberi száma már a jövő tavaszi termesztési szezonra való előkészületek jegyében próbálja meg tájékoztatni az olvasókat. A havi rendszerességgel megjelenő időszerű tennivalók mellett a zöldségtermesztők számára összefoglalót közöl a palántanevelés megkezdése előtt elvégzendő próbacsíráztatásról, annak legfontosabb feltételeiről, egyúttal tájékoztat a palánták hő- és fényigényéről az egyes fejlődési szakaszokban.  Taglalja a dombos ágy kialakításának lehetőségeit és alkalmazásának előnyeit, felhívja a figyelmet a talajba forgatott szármaradványok lebontásának segítését szolgáló nitrogéntrágyázás fontosságára is.  Külön cikk foglalkozik a sütőtök termesztésével és az étkezésben való felhasználásának előnyeivel. A növényvédelmi rovat keretében a zöldségfélék jelentősebb károsítóit és az ellenük való védekezés lehetőségeit is számba veszi a lap.[/dropcaps]

A gyümölcstermesztők a fák késő őszi tápanyagellátásának és a fatörzsek fagyok okozta repedése elleni védelem elveivel ismerkedhetnek. A szilvafajtákat bemutató sorozat első része a korai érésű fajtákat foglalja össze. Akik a gyümölcsfajták szaporításával is foglalkozni szeretnének, azok az oltóvesszők szedéséhez és kezeléséhez is tanácsokat kapnak. A lap szakírója részletesen elemzi a diót az idei szezonban jelentősen károsító kártevőket is.

A szántóföldi növénytermesztésben ez az időszak az elemzések és értékelések időszaka is egyben, amikor a szakemberek különböző szempontok alapján értékeleik az egyes szektorokban elért eredményeket, és ezek hatásait. A lap többek között ismertetőt közöl a silókukorica hibridek és a szilázs tejtermelésre gyakorolt hatásairól és az ezzel kapcsolatos legújabb szakmai ismeretekről, beszámol az agrárágazat időszerű kérdéseit taglaló szakmai tanácskozásokról és a legjobb mezőgazdasági vállalkozásokat kiértékelő verseny eredményhirdetéséről is.

A virágtermesztők a krizantém termesztéséről tartott konferencián elhangzott szakmai információkat olvashatják, folytatódik a családi házak kertjeinek kialakításáról szóló sorozat, a közelgő ünnepek kapcsán pedig a karácsonyi cserepes és vágott virágok kínálatával is megismerkedhetnek.

Információkat a lap előfizetésének lehetőségeiről itt talál.

About jogazda.com

Cikkajánló

Folyékony szerves trágya

PR CIKK Mindenki tudja, hogy a szerves trágyák sokkal többet érnek, mint a szilárd műtrágyák. …