Megjelent a Jó Gazda decemberi száma

A Jó Gazda decemberi számában az idényzáró kerti tennivalók összefoglalója keretében a lap foglalkozik a következő szezonra való felkészülés jegyében a hajtatott zöldségpalánták előállításának részletes feltételeivel, a nappali és az éjszakai hőmérsékleti igényekkel valamint az optimális fejlődéshez szükséges fényviszonyokkal. Bemutatja a torma termesztésének és szaporításának alapvető követelményeit. Tanácsokat ad a fekete retek termesztéséhez és felhasználásához, valamint  az egyes zöldségfélék téli tárolásához és a káposzta savanyításához.

A gyümölcstermesztők a decemberben esedékes tennivalók összefoglalója mellett a metszett szőlő vágási felületeinek kezeléséhez , az egyes gyümölcsfajták szaporításának szükséges oltóvesszők szedéséhez és tárolásához kapnak tanácsokat. A különleges gyümölcsfajták termesztése iránt érdeklődők a naspolyáról olvashatnak ismertetőt.

A biológiai növényvédelem hívei a természeti erőforrások megőrzését és fenntartható fejlődését szolgáló intelligens technológiák újdonságaival és a cseresznyelégy elleni védekezés környezetbarát módszereivel ismerkedhetnek.

A hagyományos kerti növényvédelmi rovat szakírója a zöldségfélék idei károsítóit veszi számba.

A szántóföldi termesztés és növényvédelmi rovatban a búza termesztésével és védelmével kapcsolatos információkat foglalja össze a lap szakírója, emellett ismertetőt közöl a vetőmagpiaci és növényvédelmi újdonságokról.

A virágkedvelők a szobai hagymás dísznövényekkel, a mikulásvirág felleveleinek színváltozásával és a környezetbarát módon termeszthető töves karácsonyfával valamint a vadgesztenyével ismerkedhetnek. Az agrárhírek keretében a lap olvasói tájékoztatót kapnak a szlovákiai falugazdász mozgalom idei tevékenységéről, a méhészek és a cukorrépa-termelők közötti együttműködési memorandumról és az idei agrártámogatási előlegek kifizetésének megkezdéséről.

About jogazda.com

Cikkajánló

Megjelent a Jó Gazda áprilisi száma

Az időszerű havi kerti tennivalók összefoglalója mellett a Jó Gazda április száma részleteen is foglalkozik az …