Indul a 2021-es Zöld üzemanyag program

Augusztus 16-tól az Agrárkifizetési Ügynökség megnyitotta a 2021-es állami segítségnyújtás keretében folyósított környezetvédelmi adókedvezmények, az ún. Zöld üzemanyag iránti kérelmek befogadását, amelyeket 2021. szeptember 17-ig nyújthatnak be a jogosult személyek és vállalkozások. Az említett kérvény formanyomtatványa az ITMS2014+ rendszer nyilvántartásában szereplő kérvényezők számára a http://itms2014.sk/ címen a bejelentkezés után érhető el. Ezt a kitöltött formanyomgtatványt a kötelező mellékletekkel kiegészítve elektronikus formában, vagy postai küldeményként a kérvényen szereplő hitelesített aláírásokkal lehet előterjeszteni.

Azoknak a kérvényezőknek, akik nem szerepelnek az ITMS2014+ rendszer nyilvántartásában, hanem egyéni gazdálkodóként tevékenykednek (samostatne hospodariaci rolník) a kérvényükhöz csatolniuk kell a jogállásukat igazoló eredeti dokumentumot, vagy annak hitelesített változatát, a helyi községi hivatal igazolását, hogy a jogállás, illetve annak igazolása érvényes és nem régebbi, mint 60 napos, egyúttal a gazdálkodónak kiutalt azonosító (identifikációs) számot.

Az állami segítségnyújtás keretében folyósított támogatásról a zelenanafta2019+@apa.sk e-mail címen, vagy a https://www.apa.sk/zelena-nafta2019 weboldalon szerezhetők részletes információk. (sz)

About jogazda.com

Cikkajánló

Megjelent a Jó Gazda júniusi száma

Júniusban a háztáji kertekben már „nagyüzem” van, ebben a hónapban ugyanis a legtöbb zöldségféle az …