Az Agrárkifizetési Ügynökség regionális kirendeltségei tanácsadást nyújtanak az igénylőknek

Az Agrárkifizetési Ügynökség (PPA) felajánlotta a segítségét, hogy regionális kirendeltségei révén tanácsot adjon a 2023-as közvetlen támogatások igénylőinek, főleg a 2023-2027-es programozási időszakban bevezetett újdonságok megértése és kezelése ügyében. Jozef Kis, a kifizetési ügynökség vezérigazgatója bejelentette, hogy fontosnak tartják, hogy az igénylőket időben és pontosan tájékoztassák a feltételekről és követelményekről. Egyúttal szükségesnek látja a szakminisztérium, az ügynökség és a gazdák érdekvédelmi szervezeteinek szorosabb együttműködését, amelynek eredményeként megfelelő feltételeket tudnak majd kialakítani az új szabályok és feltételek alkalmazásához.

Az ügynökség közvetlen kommunikációt készít elő a kérvényezők számára annak érdekében, hogy a támogatási igényléseket megfelelő adatokkal töltsék ki, hogy azok sikeresek és elfogadhatók legyenek. A 2023-as támogatások ügyében az ügynökség 14 regionális kirendéltségében  szakemberek állnak rendelkezésre a szükséges konzultációkra és tanácsadásra. Ezekre a konzultációkra meghatározott időpontban – minden héten kedden és csütörtökön 13,00 és 15,00 óra közötti időpontokban kerülhet sor. A személyes kapcsolatfelvételre a kirendeltségeken telefonszámok és mailcímek állnak rendelkezésre. Ezzel összefüggésben azt tanácsolják a kérvényezőknek, hogy a kapcsolatot a saját érdekvédelmi szervezeteik révén vegyék fel az ügynökséggel, hogy elkerüljék a kommunikációs hálózatok túlterhelését. Azok a kérvényezők, akik nem tagjai semmilyen érdekvédelmi szervezetnek, az ügynökséggel közvetlenül vehetik fel a kapcsolatot. A tanácsadói helyek kiépítése azt a célt szolgálja, hogy komplex szolgáltatási hálózatot építsenek ki az Agrárkifizetési Ügynökség teljes tevékenységével kapcsolatban.

Az egyes regionális kirendeltségek címe, telefonszáma és mailcíme a www.apa.sk honlapon megtalálható, ahol  folyamatosan megjelennek majd a leggyakrabban felmerülő kérdések és a rájuk adott válaszok is.

 

About jogazda.com

Cikkajánló

Megjelent a Jó Gazda júniusi száma

Júniusban a háztáji kertekben már „nagyüzem” van, ebben a hónapban ugyanis a legtöbb zöldségféle az …