Szeptemberben vethető növények

A napnak még kellemes melege van, reggel és este viszont már érezhetően lehűl az idő. Ez viszont nem akadályozhat meg abban, hogy a szeptemberi veteményest ne töltse meg magokkal, hagymákkal, növényekkel. Ahhoz, hogy tavasszal csodás látványban gyönyörködhessen, most kell cselekedni!

Ha előre gondolkodunk, profitálhatunk a szeptemberi kertészkedésből. Nagyon sok olyan növény van, amit ha most ültetünk vagy vetünk el, már kora tavasszal termést fog hozni.

Ki ne szeretne friss, saját maga termesztett zöldséget enni a  téli hónapok után? Nemcsak vitaminban gazdag terményt szüretelhet, hanem biztonsággal tudhatja majd, hogy nem volt semmilyen vegyszerrel kezelve. Mellesleg sokat spórolhat is így!

A szeptember még kiváló arra, hogy elvessünk olyan növényeket, amelyek nagyon rövid idő alatt szedhetővé fejlődnek vagy még idén betakaríthatjuk őket. Következzenek azok a növények, amelyek bírják a hideget és nem kell miattuk aggódnunk egy-egy hűvösebb napon sem.

Zöldségek

  • fejes saláta, madársaláta, spenót, sóska, brokkoli, káposzta, kelkáposzta, őszi fokhagyma, dughagyma, póréhagyma, petrezselyem, hónapos retek

Gyümölcsök:

  • szamóca, málna

Gyógy-és fűszernövények:

kapor, lestyánt, orvosi zsálya, citromfű, a menta, tárkony

About jogazda.com

Cikkajánló

Megjelent a Jó Gazda júniusi száma

Júniusban a háztáji kertekben már „nagyüzem” van, ebben a hónapban ugyanis a legtöbb zöldségféle az …