SHIELD a Gabonakutató új hibridrepcéje

A Gabonakutató Nonprofit Kft. repce kínálata egy új hibriddel bővült. A SHIELD hibridrepce fő erőssége a stabilitás és kiegyensúlyozottság. Jól teljesít gyengébb talajokon is, és biztonságosan termeszthető stresszes körülmények között is.

A mezőgazdaságban minden év teli van kihívásokkal. Az azonban egyre inkább egyértelmű, hogy az éveken át stabil, biztos teljesítményt nyújtó repce hibridekkel érdemes tervezni a jövőben. Erre a kérdésre ad megoldást a Gabonakutató eltérő évjáratokban is stabil termésmennyiséget biztosító őszi káposztarepce kínálata.

A SHIELD a Gabonakutató legújabb középkései hibridrepcéje (MSL). Átlagos magasságú, sok elágazást fejleszt. Fő előnye a kiegyensúlyozott, biztos teljesítmény. Termőképessége stabil, közepes és gyenge adottságú termőhelyeken is jól teljesít. Átlagos körülmények között 3,5-4,5 t/ha terméssel számolhatunk. Olajtartalma 42-44%. Előnye, hogy biztonságosan termeszthető stresszes körülmények esetén is. Kitűnő agronómia jellemzőkkel rendelkezik: télállósága átlag feletti, megdőlésre, pergésre nem hajlamos. Betegségekkel szembeni ellenállóképessége magas. Kiemelten ellenálló az Alternaria és Cylindrospórium betegségekkel szemben.

Az alábbi kísérleti eredmények is azt igazolják, hogy SHIELD hibridrepce teljesítménye kiegyensúlyozott: függetlenül az időjárási körülményektől minden évben a kísérleti átlag felett teljesít.

A GK Csenge kétvonalas hibridrepce, a középérésű csoporton belül a korábbiak közé tartozik. A tőszám flexibilitása tág határok között mozog, ezért a kompenzáló képessége kiemelkedő. Kiváló télállóság jellemzi. A hibrid gyors kezdeti fejlődésű, így ősszel kellő fejlettséget ér el és nagy biztonsággal áttelel. Erős szára az átlagtól alacsonyabb, így megdőléstől nem kell tartani. Sok elágazást hoz. A fontosabb repcebetegségekre kevésbé fogékony.

A GK Réka erőteljes kezdeti fejlődése miatt a kései vetést is jól tolerálja. A megfelelő tápanyagellátásra jól reagál, de a kevésbé intenzív körülményekhez is jól alkalmazkodik. A fontosabb repcebetegségekkel szemben, mint a fóma és a szklerotínia kevésbé fogékony.

A fajtarepcét használó termelők körében töretlen népszerűségnek örvend a GK Gabriella. A középérésű csoport elején érő, kiváló télállóságú repce. Regenerálódó- és átlag feletti alkalmazkodóképességének köszönhetően évről évre bizonyítja versenyképességét. Rendkívül erős gyökérzete, kiváló kompenzáló-képessége a hazai termesztési viszonyok között jól érvényesül.

Eredményes gazdálkodást kívánva arra biztatjuk Önöket, hogy válasszák a GK repcéit!

Csigó György Tamás
kereskedelmi igazgató

További információ:

Barczi Sándor
tel.: 0908433176
email: barczis@gabonakutato.hu

Őszi fajtaajánlat 2021

https://www.gabonakutato.hu/uploads/brochure/60af9d7ddc7f8112254965.pdf
www.gabonakutato.hu
facebook.com/gabonakutato

About Jó Gazda

Cikkajánló

Megjelent a Jó Gazda júliusi száma

A Jó Gazda áprilisi száma az időszerű kerti tennivalók taglalása keretében összefoglalja a legmelegebb nyári hónapban esedékes …