Megjelent a Jó Gazda decemberi száma

A téli időszakban esedékes tennivalók összefoglalója mellett a Jó Gazda decemberi száma foglalkozik a gyakorlatilag egész évben termeszthető spenót téli termesztésének feltételeivel, bemutatja a japán zöld torma, másnéven a wasabi fűszernövény jellemző tulajdonságait, összefoglalja a betakarított zöldségfélék tárolásának formáit. Részletes írás mutatja be a póréhagyma termesztésének alapvető feltételeit, a lap egyúttal foglalkozik a téli időszakban esedékes vetőmagvásárlás alapvető szempontjaival is. Tanácsokat közöl a palánták otthoni neveléséhez és a paprikapalánták előállításának időzítéséhez is.

A gyümölcstermesztők a szőlő vesszőinek gyökereztetésével és a növény téli védelmének alapelveivel ismerkedhetnek. Részletesen foglalkozik a lap a füge szaporításának változataival, bemutatja a naspolya jellemző tulajdonságait és telepítésének lehetőségeit, egyúttal az oltóvesszők szedésének és tárolásának alapelveit is összefoglalja.

A növényvédelmi rovat keretében a környezetkímélő eljárások hívei a talajban élő hasznos gombákról és azok tevékenységéről olvashatnak, a lap másik szakírója összefoglalta a dísznövények károsítóinak előfordulását, annak tünezeit az ide szezonban.

A növénytermesztési rovat helyszíni beszámolóban mutatja be a kukorica idei termesztésének jellemzőit és különlegességeit, mind a szemes, mind pedig a silókukorica esetében.

A virágokat kedvelők már a következő szezonra való felkészülés jegyében ismertetőt olvashatnak a legújabb krizantém fajtákról, megismerkedhetnek a levélbegóniák különböző változataival és az egyik népszerű őszi dísznövény, az évelő csarab termesztésének feltételeivel, valamint a téli időszakban a lakásban is nevelhető fűszernövények igényeivel. Az állattartók a nyulak fészkeinek ellenőrzéséről, a méhészek a klímaváltozás méhcsaládokra gyakorolt hatásairól olvashatnak ismertetőt. (sz)

 

Ha szeretne előfizetni, kattintson IDE.

 

About jogazda.com

Cikkajánló

Megjelent a Jó Gazda júliusi száma

A Jó Gazda áprilisi száma az időszerű kerti tennivalók taglalása keretében összefoglalja a legmelegebb nyári hónapban esedékes …