Új vezérigazgató a PPA élén

Samuel Vlčan agrárminiszter  június végén leváltotta a kifizetési ügynökséget addig vezető Jaroslav Jánošt, és helyére Jozef Kiss-t nevezte ki az Agrárkifizetési Ügynökség (PPA) vezérigazgatójának.

Az új vezérigazgató eddig a pénzügyi és közszolgáltatási szférában többek között krízismenedzserként tevékenykedett, az elkövetkező meglehetősen szűkös határidőben október közepéig rá vár a feladat, hogy az Agrárkifizetési Ügynökség akkreditációjának folyamatát és sikeres befejezését levezényelje. Ennek eredményeként kaphatja meg az ügynökség az állandó akkreditációt.

Az Agrárkifizetési Ügynökség 2004 óta végzi az uniós források elosztását és felhasználásának ellenőrzését Szlovákiában. Eddigi tevékenysége során csaknem 12 milliárd euró támogatást osztott szét a hazai agrárvállalkozások és gazdák között. Megalakulásától kezdve a Közös Agrárpolitika megvalósítása és az állami segítségnyújtás politikájának végrehajtása teszi ki tevékenységének meghatározó részét. Egyelőre ideiglenes akkreditáció alapján működik, amely ez év október 15-ig érvényes. (sz-mpvr)

 

 

About jogazda.com

Cikkajánló

Megjelent a Jó Gazda júliusi száma

A Jó Gazda áprilisi száma az időszerű kerti tennivalók taglalása keretében összefoglalja a legmelegebb nyári hónapban esedékes …