Dalibor Bán, az Agra Biztosító igazgatója a károk mértékét mutatja.

Újabb jégverések az ország keleti részén- az Agra Biztosító igyekszik gyorsan rendezni a károkat

Július első vasárnapján a délutáni órákban Szlovákia keleti térségeiben újra több vihar is végigsöpört. Az utóbbi 10 napban ez volt a harmadik jégesővel tarkított vihar ebben a térségben. A lehulló jégdarabok nagysága helyenként a golflabda nagyságát is elérte.

Az Agra Biztosító előzetes felmérése szerint a viharok több, mint 1,2 millió euró kárt okoztak a mintegy 3 és fél ezer hektárt meghaladó termőterületen. A legnagyobb károkat a betakarítás előtt álló növényállományok, a repce és a kalászos gabonafélék szenvedték el, de nagy károk keletkeztek a szójákban és a kukoricákban is.

„A többszörösen ismétlődő jégverések újra bizonyítják, hogy ezekkel a kockázatokkal szemben időben megkötött biztosításokkal lehet és kell védekezni. Kárrendező munkatársainknak (kárfelmérők) köszönhetően, akik a  káreset bejelentését követően mindig a lehető legrövidebb időn belül megjelennek az érintett helyszínen, az Agra Biztosító a lehető leggyorsabban biztosítja a keletkezett károk felmérését és természetesen a biztosítás alapján járó összeg lehető leggyorsabb kifizetését, jelentette ki Ing. Bán Dalibor, az Agra Biztosító igazgatója.

Figyelem: a parcellákon keletkezett károk bejelentését kényelmesen és egyszerűen elvégezheti a www.agrapoistovna.sk on-line ügyfélszolgálati honlapon a bejelentkezés után.

About jogazda.com

Cikkajánló

Megjelent a Jó Gazda májusi száma

Májusban, a naptár szerinti utolsó tavaszi hónapban a háztáji kertekben és a termelő gazdaságokban is teljes ütemben folyik …