Termesszünk illatos és mutatós gyöngyvirágot!

Ha könnyen termeszthető, évelő, virágzó növényt szeretnénk, akkor próbáljuk ki a gyöngyvirág termesztését. Az édes, kábító illatú, harang alakú virágok úgymond a tavasz hírnökei.

A gyöngyvirág széles körben elterjedt növény előszeretettel ültetik árnyékos területekre, mivel nagyon szépen mutat a kertekben. Nemcsak könnyen termeszthető, hanem nagyon ellenálló növény is.

Termesztése néhány lépésben

1. lépés

Áztassuk be a gyöngyvirág-gumókat langyos vízbe. Hagyjuk a vízben több órán keresztül. A gumók egy idő után a víz felszívása miatt megduzzadnak, ennek köszönhetően gyorsabban fognak nőni amikor elültetjük őket.

2. lépés

Válasszuk ki a kertünkben egy teljesen árnyékos vagy félárnyékos helyet. Nem ajánlott a gyöngyvirággumókat teljes napfényben ültetni, mert nehezen viselik.

3. lépés

Gazdagítsuk a talajt szerves anyagokkal, például tőzeggel, trágyával, komposzttal vagy fenyőkéreggel. Természetesen jó vízelvezetésű talajra lesz szükség, mindenképp árvízmentes területet biztosítsunk a növényeinknek, a sok víz miatt a gumók elrothadnak és elpusztulnak még mielőtt elkezdenének növekedni.

4. lépés

Mielőtt elültetnénk a gyöngyvirágot, a gumók gyökereinek a végéből nyisszantsunk le kb. 2 cm-t. Ezáltal a nedvesség jobban bejut a gyökerekbe, és így gyorsabban nőnek.

5. lépés

A gyöngyvirág-gumókat mély gödörbe ültessük el, azonban vigyázzunk rá, hogy a gumó felső része a felszínen legyen. A gumókat egymástól kb. 4 cm-re ültessük. Mindegyik gumó körül jól nyomkodjuk le a földet.

6. lépés

Jól öntözzük meg az újonnan ültetett gyöngyvirág gumókat. Tartsuk a talajt nedvesen, de ne legyen vizenyős.

7. lépés

Vágjuk le a virágszárakat, amikor virágzani kezdenek. Ha a növény befejezte a virágzást, ne vágjuk le a levélzetét télre. Hagyjuk meg, így a növény továbbra is kaphat tápanyagokat.

8. lépés

Egy évben két alkalommal is trágyázzuk meg, először késő tavasszal, majd nyáron.

9. lépés

Télen mulcsozzuk meg a növény alsó részét, ezáltal megvédjük a gyökereket.

 

About jogazda.com

Cikkajánló

Folyékony szerves trágya

PR CIKK Mindenki tudja, hogy a szerves trágyák sokkal többet érnek, mint a szilárd műtrágyák. …