Pályázat beruházási támogatásokra

Az Agrárkifizetési Ügynökség ez év január 31-én tette közzé honlapján az 52/PRV/2020 sz. 4.1-es alintézkedésre vonatkozó pályázati felhívását, amely 110 millió euró forrást kínál a mezőgazdasági termelőknek. Az igénylők a vissza nem térítendő támogatásokra vonatkozó kérvényeket 2022. március 1-től május 31-ig nyújthatják be.

Az említett pénzügyi forrásokat a gazdálkodók új építkezési beruházásokra, felújításokra, vagy az objektumok modernizálására, valamint gépek és berendezések, illetve technológiák beszerzésére fordíthatják. A beruházások ezen felül az értékesítés javítására, illetve a környezeti terhelések csökkentésére is igénybe vehetők. A támogatások a kisgazdák és a nagyüzemek számára is elérhetők, a következő területekre vonatkozó beruházásokra:

  1. Speciális növénytermesztés
  2. Speciális növénytermesztés – kisgazdák
  3. Állattenyésztés
  4. Állattenyésztés – kisgazdák
  5. Tárolási kapacitások a speciális növénytermesztési termékek számára
  6. Speciális növénytermesztés – 80 ezer euróig terjedő beruházásokra
  7. Állattenyésztés – 80 ezer euróig terjedő beruházásokra.

Az ügynökség felhívja a kérvényezők figyelmét, hogy az 50/PRV 2020 sz. pályázati felhívás helyett átjelentkezhetnek az új pályázatba, ahol a korábbi 60 ezres támogatási összegek helyett 80 ezres határt szabtak meg. A jelentkezési feltételek részleteiről az ügynökség honlapján www.apa.sk címen szerezhetnek információt. (sz – apa)

About jogazda.com

Cikkajánló

Megjelent a Jó Gazda májusi száma

Májusban, a naptár szerinti utolsó tavaszi hónapban a háztáji kertekben és a termelő gazdaságokban is teljes ütemben folyik …