Pályázat az erdők karbantartására

Az állami segítségnyújtás keretében az Agrárkifizetési Ügynökség által kiírt pályázat alapján az erdőgazdálkodásban tevékenykedő vállalkozások 2022-ben az erdők nem termelő funkcióinak fenntartására és fejlesztésére is kérhetnek ún. minimális támogatást. A kérvényeket 2022. április 8-tól június 8-ig lehet benyújtani.

A pályázat  azoknak az erdőgazdálkodóknak kínál támogatást, akik legalább 5 hektár, vagy annál nagyobb erdőterületen gazdálkodnak, miközben ezek a területek már szerepeltek a 2012-ben, vagy a 2017-benmeghirdetett erdővédelmi programokban az erdők nem termelői funkcióinak támogatására kiírt progtramokban is.

A támogatás mértéke nem haladja meg a 200 000 eurót a következő három pénzóügyi évben. A megszabott határidőn túl beérkezett pályázatokat nem veszik figyelembe. A támogatási kérvényeket az erre meghatározott formanyomtatványon, a szükséges mellékletekkel együtt postán níyújthatják be az igénylők a kövekező címre:

Pôdohospodárska platobná agentúra

Sekcia organizácie trhu a štátnej pomoci

Odbor štátnej pomoc

Hraničná 12

815 26 Bratislava

Részletes tájékoztatást az állami segítségnyújtás formájáról a podporalesov@apa.sk vagy az www.apa.sk. címen szerezhetnek az érdeklődők. (sz-ppa)

About jogazda.com

Cikkajánló

Megjelent a Jó Gazda áprilisi száma

Az időszerű havi kerti tennivalók összefoglalója mellett a Jó Gazda április száma részleteen is foglalkozik az …