Milyen gyógynövényekkel gyógyítsunk az ízületi gyulladást?

A köszvény ízületi betegség, melynek során az ízületek megduzzadnak és nagy fájdalmat okoznak. Ha félünk a tablettáktól vagy az injekcióktól, akkor van egy jó hírünk: léteznek alternatívák. A továbbiakban a köszvény kezelésére használt gyógynövényekről lesz szó. Íme a legismertebbek:

Lucerna – Ez a legnépszerűbb gyógynövény, amit az ízületi gyulladás kezelésére használnak. A lucernapor helyett a jobb eredmények elérése érdekében ajánlatosabb a belőle készült tea fogyasztása.

Gyömbér – A gyömbér igazi csodanövény. A gyömbértea és gyömbérőrlemény a legjobb ellenszer a köszvény okozta duzzanat lelohasztására.

Ananász – Az ananász bromelain nevű anyagot tartalmaz, amely megakadályozza a duzzadást. Segít megemészteni a fibrint, ami a különböző köszvénytípusok okozója lehet.

Oregánó – Az oregánó erős antioxidáns, mely segít megelőzni a szabad gyökök okozta sejtkárosodást. A szabad gyökök száma nőhet a kor előrehaladtával, gyulladások valamint elfajult köszvény esetén.

Édesgyökér – Kortizonként működik, régóta ismert természetes allergia-, illetve gyulladáscsökkentő.

Zeller – A nyers és főtt zeller nagyon jó gyógyszer a reumára. Ásványokban gazdag és több mint 25 gyulladáscsökkentő hatású összetevőt tartalmaznak.

Kurkuma – Nagyon sok olyan betegség van, amit kurkumával lehet gyógyítani. Sárga festékanyagának, a kurkuminnak jelentős gyulladáscsökkentő hatása van.

Fűzfa – A fűzfa  salicin nevű anyagot tartalmaz, amely az aszpirin gyógynövény megfelelője. A fűzfabarkából készült tea ugyanúgy hat, mint az aszpirin: csökkenti a fájdalmat és a duzzanatot.

 

About Kovács Ilona

Cikkajánló

Talajjavításnak indult, de aztán felülmúlta a várakozásainkat

PR CIKK Mennyi kén kell a növényeknek? Sokéves munkám után – most azt kell mondjam …