Megjelent a Jó Gazda márciusi száma

[dropcaps]A márciusban időszerű kerti tennivalók keretében a zöldséges kertben és a gyümölcsösben esedékes tennivalókra irányítja az olvasók figyelmét a lap márciusi száma. Ismerteti a póréhagyma termesztésével kapcsolatos alapvető tennivalókat és a termesztés legfontosabb követelményeit. [/dropcaps]Termelői tapasztalatok alapján tájékoztat a sárgarépa kelésének meggyorsítását segítő eljárásról, egyúttal a korai burgonya sikeres termesztéséhez szükséges fontos lépést, a vetőgumók előcsíráztatásának feltételeit is bemutatja. Az olvasók megismerkedhetnek a napjainkban már a háztáji zöldségtermesztésben is alkalmazható vetőszalagok tulajdonságaival és telepítésük követelményeivel, a fűszernövények cserépben való termesztési feltételeivel, többek között a zsázsa nevelésével.

A gyümölcstermesztők számára a csonthéjasok kora tavaszi védelmének alapvető szempontjait taglalja a lap, ehhez kapcsolódva az egyes gyümölcsfákra kipermetezendő permetlé mennyiségéhez is szolgáltat adatokat. Ismerteti a szőlőben keletkező fagykárok megállapításának módjait, a homoktövis termesztéséhez szükséges információkat és az áfonya telepítésének speciális követelményeit.

A biológiai növényvédelem hívei a szőlő lisztharmata elleni környezetkímélő készítményekről kapnak ismertetőt. A hagyományos növényvédelmi rovat pedig az időszerű márciusi kerti teendőket foglalja össze.  A szántóföldi növényvédelem keretében beszámol a lap különböző növényvédelmi újdonságokról, amelyeket az év eleji évadnyitó konferenciájukon mutattak be a hazai piacon tevékenykedő forgalmazók. Folytatódik a lap veszélyes gyomokat bemutató képes sorozata.

A virágtermesztők a tulipán telepítésének feltételeiről olvashatnak, a gyógynövények közül ezúttal a ligetszépe tulajdonságait és felhasználását mutatja be a lap. Az állattartók a fiatal pulykák neveléséhez kapnak tanácsokat.

About jogazda.com

Cikkajánló

Talajjavításnak indult, de aztán felülmúlta a várakozásainkat

PR CIKK Mennyi kén kell a növényeknek? Sokéves munkám után – most azt kell mondjam …