Megjelent a Jó Gazda áprilisi száma

A Jó Gazda áprilisi száma az időszerű kerti tennivalók keretében foglalkozik a tavaszi magágy előkészítés legfontosabb alapelveivel, összefoglalja a lényeges vetési tudnivalókat, beleértve többek között az egyes zöldségfajták ajánlott vetési mélységét és időpontját. Ismerteti a rebarbara és a galambbegysaláta termesztésével kapcsolatos alapvető tudnivalókat, válaszokat keres és ad a paradicsom nem megfelelő terméskötődésének okaira.

A gyümölcstermesztők a tavaszi metszés szempontjaival ismerkedhetnek, emellett a szamóca tavaszi ültetésének lehetséges időpontjára is felhívja a figyelmet a lap. A gyümölcsfák termékenyülése szempontjából az egyik legfontosabb időszak, a virágzás, ennek elősegítésére a gyümölcsösökbe a gyümölcsfajok virágzási időpontja alapján telepítendők a méhcsaládok. Ehhez nyújt segítséget a lap összefoglalója.  Folytatódik a homoktövis fajtákat bemutató sorozat, és a szőlőtermesztők egy évadnyitó szakmai konferencián a szőlő növényvédelmével kapcsolatos tájékoztató információkkal is megismerkedhetnek.

A biológiai növényvédelem hívei a lisztharmat elleni védekezésben alkalmazható környezetbarát készítményekről és alkalmazásuk feltételeiről olvashatnak. A hagyományos kerti növényvédelmi rovatban az időszerű havi tennivalókat foglalja össze a lap szakírója.

A szántóföldi növénytermesztési és növényvédelmi rovat keretében a gazdák tájékoztatást kapnak a kukorica növényvédelmi technológiájába tartozó hatékony készítmények alkalmazási lehetőségeiről, többek között a talajfertőtlenítés és az ún. startertrágyázás, valamint a hatékony gyomirtás eszközeiről. A képes gyomszótár a térségünkben legismertebb ún. inváziós gyomokat mutatja be. Beszámolót közöl a lap egy komplex növényvédelmi technológiákat összeállító és ehhez alkalmas készítményeket forgalmazó cég szakmai rendezvényéről, amelyen a kalászos gabonaféléktől kezdve a kukoricán át a cukorrépáig megoldási lehetőségekkel ismerkedhettek az időszerű növényvédelmi problémákra.  Összefoglalót közöl a lap a növénytermesztésben alkalmazható bostimulátorokról is.

A virágtermesztők a nárciszról, a gyógynövények kedvelői a vörös áfonyáról, az állattartók a fiatal csirkék tartásának feltételeiről olvashatnak összefoglalót.

About jogazda.com

Cikkajánló

Folyékony szerves trágya

PR CIKK Mindenki tudja, hogy a szerves trágyák sokkal többet érnek, mint a szilárd műtrágyák. …