Megjelent a Jó Gazda 2018-as januári száma

[dropcaps]A Jó Gazda 2018-as első, januári száma a tavaszi termesztési szezonra való felkészüléshez szükséges információkat, többek között a sikeres termesztéshez nélkülözhetetlen vetőmagválasztáshoz kínál érdekes, felhasználható ismereteket az olvasók számára. Összefoglalót közöl egy csehországi zöldségnemesítő és vetőmag-forgalmazó cég szlovákiai bemutatójáról, amelyen az itteni környezeti feltételeknek megfelelő, ebben a térségben nemesített zöldségfajták széles választékát mutatták be a termesztőknek. Érdekességként beszámol az egyik legismertebb fűszernövény, a fahéj gyökereztetést segítő funkciójáról, egyúttal a méltatlanul háttérbe szorított bab termesztési feltételeit és kedvező élettani hatásait valamint a kerti vetésforgó és az egyes zöldségfajták besorolásának alapelveit is összefoglalja.[/dropcaps]

A gyümölcstermesztők a fák téli gondozásáról olvashatnak, többek között az elhanyagolt koronájú fák metszéséhez, a katlan alakú korona kialakításához és az oltásra való felkészüléshez kapnak tanácsokat.

A növényvédelmi rovatban a dísznövények elmúlt esztendőben tapasztalt károsítóit és kártételüket veszi számba a lap szakírója, a környezetbarát biológiai növényvédelem hívei számára pedig a réz alapú növényvédő szerek csökkentését segítő készítmények alkalmazását javasolja. Folytatódik a legismertebb gyomnövényeket bemutató képes sorozat, ebben a számban a tavaszi-nyári gyomokat mutatja be a lap munkatársa.

A szántóföldi növénytermesztésben a téli időszak a szakmai előkészületek és tájékoztató rendezvények időszaka. Ezekről a rendezvényekről, az ott elhangzott szakmai információkról szintén beszámol a lap, többek között a kukoricatermesztőket érintő jövő évi kínálatról és a növényvédelmi kérdések kezelésére javasolt megoldásokról.

A kertépítők a tuják betegségeiről, a virágtermesztők a kora tavaszi hagymás növényekről és a csipkebogyó gyógyhatásairól olvashatnak, az állattartóknak a komáromi bukó galambok országos bemutatóján felvonultatott kínálatot és a nyerteseket mutatja be a lap.  Januári számban a hagyományokhoz híven megtalálható a 2018-as naptár is. (szl)

Információkat a lap előfizetésének lehetőségeiről itt talál.

About jogazda.com

Cikkajánló

Folyékony szerves trágya

PR CIKK Mindenki tudja, hogy a szerves trágyák sokkal többet érnek, mint a szilárd műtrágyák. …