Megjelent a Jó Gazda szeptemberi száma

Az időszerű őszi kerti tennivalók rövid összefoglalója keretében a zöldségtermesztők áttekintést kapnak a hidegtűrő torma telepítésének és termesztésének alapvető feltételeiről, a káposztalepke elleni védekezés egyszerű biológiai módszeréről, a paradicsom zöldtalpasságának kezeléséről. Összefoglalja és bemutatja a lap a szeptemberben vethető áttelelésre alkalmas zöldségféléket, a komposztálás és a pázsit telepítésének legfontosabb szakaszait. A zöldségtermesztés jelenlegi helyzetét is elemzi egy gömöri termesztő gyakorlati tapasztalatait ismertető riport.

A gyümölcstermesztők az időszerű kerti tennivalók mellett a fák biztonságos őszi telepítésének alapelveivel ismerkedhetnek, taglalja a lap a szüret és a szőlő feldolgozásának megfelelő időpontjára vonatkozó ismereteket, a must és a borok kénezésének szempontjait. Tanácsokat közöl a köszméte sikeres termesztéséhez, környezetkímélő megoldási javaslatot kínál a szőlő szürkerothadásos betegsége, a botritisz elleni védekezéshez.

A hagyományos növényvédelmi rovat a szeptemberi időszerű kerti növényvédelmi tennivalókat ismerteti, a szántóföldi növények termesztésében a kalászosok és az olajrepce őszi vegyszeres védelmére ajánlott készítmények mellett az ősziek vetéséhez szükséges magágy-készítés alapelveit is összefoglalja. Egyúttal a kalászosok alapvető tápanyagigényével kapcsolatos kérdésekre is megpróbál választ adni.

A virágkedvelők a szeptemberben vethető legismertebb egynyári virágok fajtáival ismerkedhetnek, emellett az őszi ültetésű bazsarózsa termesztési feltételeiről is áttekintést kapnak. A vegyszermentes termesztés hívei pedig az egyes növényfajok növényvédelmi hatásairól és kártevőket riasztó tulajdonságairól szerezhetnek információkat.

Információkat a lap előfizetésének lehetőségeiről itt talál.

About jogazda.com

Cikkajánló

Megjelent a Jó Gazda júniusi száma

Júniusban a háztáji kertekben már „nagyüzem” van, ebben a hónapban ugyanis a legtöbb zöldségféle az …