Megjelent a Jó Gazda októberi száma

Az őszbe forduló időjárás októberben a gazdálkodók és a termelők figyelmét elsősorban a termények betakarítása és a téli időszakra való felkészülés felé fordítja. A Jó Gazda e havi számában a zöldségtermesztők összefoglalót olvashatnak a sóska, az áttelelő kelkáposzta és a fokhagyma őszi telepítéséről, megismerkedhetnek az édesburgonya szaporításának változataival valamint betakarításának és tárolásának feltételeivel. Képes riportban számol be a lap egy szántóföldi zöldségbemutatóról, ahol a gyökérzöldségek (sárgarépa, petrezselyem és pasztinák) új fajtáival találkozhattak a résztvevők.

A gyümölcstermesztők számára az őszi tennivalók összefoglalója mellett a gránátalma szaporításáról és az alma tárolásáról szóló összefoglaló kínál kihasználható információkat. Egyúttal a gyümölcsfák koronaformáiról egy új cikksorozat bevezető részében olvashatnak alapvető tájékoztatót.

A környezetkímélő termesztés hívei széles körű összefoglaló keretében olvashatnak a zöldségfélék, a szőlő és a gyümölcs védelmére kihasználható vegyszermentes készítmények alkalmazási lehetőségeiről, a hagyományos kerti havi növényvédelmi tennivalókat szintén összefoglalja a lap szakírója.

A szántóföldi növénytermesztési rovat a hazai piacra szánt új napraforgóhibridek bemutatójáról szóló riportban ismerteti a következő termesztési szezonra ajánlott újdonságokat. Részletes elemzés keretében az őszi gabonafélékben ősszel elvégzett gyomirtás jelentőségét, előnyeit és gazdasági hasznát elemző írásból a kezelésekre igénybe vehető készítményekkel is megismerkedhetnek a gazdák.  Áttekinthetik a takarékos talajművelés alapelveit, és a repce sikeres áttelelését biztosító legfontosabb feltételeket. A kukorica hatékony vízleadásának legfontosabb jellemzőit szintén összefoglalja a lap.

A virágkedvelők a rózsák telepítésével és fajtáival, egyes mérgező virágokkal és a gyógynövények szépítő hatásaival ismerkedhetnek.

About jogazda.com

Cikkajánló

Megjelent a Jó Gazda júniusi száma

Júniusban a háztáji kertekben már „nagyüzem” van, ebben a hónapban ugyanis a legtöbb zöldségféle az …