Megjelent a Jó Gazda októberi száma

[dropcaps]A Jó Gazda októberi száma a szokásokhoz híven az időszerű kerti tennivalók összefoglalója keretében nyújt áttekintést  az ebben a hónapban esedékes tennivalókról, emellett külön cikkben foglalkozik az áttelelő fejes saláta és a torma, valamint az áttelelésre alkalmas gyógy- és fűszernövények őszi telepítésével. A gyümölcsfák ültetésében az alma és a körte fokozottabb foszforigényének kielégítésére valamint az őszi ritkító metszés elvégzésének fontosságára is felhívja a figyelmet a lap.[/dropcaps]

A zöldségtermesztők a fólia alatt hajtatott fontosabb zöldségnövények, többek között a paprika és a paradicsom őszi tápanyagellátásának és növényvédelmének kérdéseire kapnak választ, egyúttal a fokhagyma őszi ültetésének és a karfiol termesztésének és felhasználásának a feltételeivel is megismerkedhetnek. Riportban számol be a lap egy szántóföldi zöldségtermesztő visszatérő gondjairól és az ágazat sorsát is befolyásoló rendezetlen kérdésekről.

A gyümölcstermesztők a dió betakarításának titkairól, a szőlő szüreti idejének megválasztásáról, a feldolgozás módozatairól, valamint a must és a bor kénezéséről olvashatnak összefoglalót.

A hagyományos kerti növényvédelmi rovat az ebben a hónapban esedékes tennivalókat foglalja össze. A biológiai növényvédelem hívei a hernyók elleni környezetkímélő védekezéshez kapnak tanácsokat.

A lap szántóföldi növénytermesztési rovata az ebben az időszakban egymást követő szakmai fórumokról és fajtabemutatókról közül ismertető anyagokat. Ennek keretében az olvasók megismerkedhetnek a jelenlegi piaci kínálatban szereplő kukorica hibridekkel és GMO- mentes szójafajtákkal, a kalászos gabonafélék őszi gyomirtásának kedvező hatásaival és a kezelésre ajánlott készítményekkel.

A kertépítők a tuják ültetésének és gondozásának elveivel, a virágkedvelők a temetői sírokra alkalmas dísznövényekkel, a gyógynövények hívei az ezerjófű felhasználásának titkaival  ismerkedhetnek.

Információkat a lap előfizetésének lehetőségeiről itt talál.

About jogazda.com

Cikkajánló

Talajjavításnak indult, de aztán felülmúlta a várakozásainkat

PR CIKK Mennyi kén kell a növényeknek? Sokéves munkám után – most azt kell mondjam …