Megjelent a Jó Gazda júniusi száma! Az időszerű növényvédelmi kérdésekre összpontosítva

[dropcaps]Az intenzív termésnövekedés időszakában az időszerű kerti és szántóföldi tennivalók összefoglalója keretében a Jó Gazda júniusi száma zöldségtermesztők számára ismereteket közöl többek között a hajtatott salátauborka növekedési szükségleteinek kielégítéséről, tájékoztat a paradicsom érési időszakában javasolt fürtritkítás menetéről, összefoglalja az alapvető zöldségfélék csapadékigényét, külön kitér a zeller termesztési feltételeinek taglalására és a lombtrágyázás korlátaira.[/dropcaps]

A gyümölcstermesztők számára  a gyümölcsfák fiatal hajtásainak válogatásához és eltávolításához, ritkításához kínál tanácsokat a lap, emellett összefoglalja az esedékes permetezések alapvető szabályait. A cseresznyeérés időszakára a lap szakírója többrészes sorozatban áttekintést közöl a térségünkben kapható cseresznyefajták kínálatáról és ismertetőt közöl a telepítésük alapvető feltételeiről is. A szőlőtermesztők az állományban végzett zöldmunka egyes folyamatainak kulisszatitkaival ismerkedhetnek, egyúttal a lap hosszabb riportban számol be egy Ipoly-menti háromgenerációs családi borgazdaság alapvető vállalkozói filozófiájáról, amelynek lényege a minőség.

A hagyományos növényvédelmi rovatban egyrészt az időszerű kerti tennivalókat, illetve a biológiai védekezésben alkalmazható környezetbarát készítményeket és alkalmazásuk feltételeit tárja az olvasók elé. A termesztők összefoglalót olvashatnak a zöldség- és gyümölcstermesztésben leginkább károsító atkák fajtáiról, szívogatásuk következményeiről és tüneteiről, egyúttal az ellenük való védekezésben alkalmazható készítményekről.

A szántóföldi növénytermesztésben a kukorica termésvédelme és a gabonafélék fuzáriumos fertőzése elleni védekezéshez kapnak tanácsokat az érdeklődők, egyúttal a repce veszteségmentes betakarításához is közöl ismereteket a lap. Az idei tavaszi fagyok okozta káros következmények mérsékléséhez biostimulátor és lombtrágyák alkalmazását javasolja a termelőknek, ismerteti a gombaölőszeres kezelések ajánlott időpontjait, és egy eddig kevésbé ismert és termesztett stressztűrő növény, a cirok termesztését is a gazdák figyelmébe ajánlja.

A kertépítők a télikerti növényeket bemutató sorozat következő részében a mérsékelt feltételeket követelő fajtákkal ismerkedhetnek, a virágtermesztők a petúniáról és a lepkecsalogató kerti dísznövényekről olvashatnak tájékoztatót. Az állatartók a pulyka neveléséhez és a nyulak vemhességének megállapításához kapnak tanácsokat, a lap képes riportban számol be az egyik legnagyobb magyarországi állatkiállításról, a hódmezővásárhelyi gazdanapokról is.

Információkat a lap előfizetésének lehetőségeiről itt talál.

About jogazda.com

Cikkajánló

Folyékony szerves trágya

PR CIKK Mindenki tudja, hogy a szerves trágyák sokkal többet érnek, mint a szilárd műtrágyák. …