Megjelent a Jó Gazda júliusi száma

A Jó Gazda júliusi száma összefoglalja a nyári termesztési szezon időszerű tennivalóit és az ebben a hónapban még vethető, főleg másodtermesztésre ajánlott zöldségfajták, többek között a sárgarépa, a cékla, a borsó és a futó- és karós bab termesztési feltételeit, bemutatja a fodros kel és a kiflikrumpli jellemző tulajdonságait. Részletesen tárgyalja a konzervuborka tápanyag-ellátásának és növényvédelmének kérdéseit, ismerteti a csalánlé készítésének konkrét lépéseit, felhívja a figyelmet a görögdinnye terméskötéséhez szükséges feltételekre.

A gyümölcstermesztők a szőlő öntözéséhez kapnak tanácsokat, egyúttal a gyümölcsfák nyári szemzésének legfontosabb szempontjaival is megismerkedhetnek. A szőlőlugas metszésének elveit taglaló sorozat utolsó részében a leívelés témaköréhez tartozó ismereteket foglalta össze a lap szakírója. A cseresznye és a meggy beérése és leszüretelése után ebben az időszakban van lehetőség a fák rendbetételére és a jövő évi termés megalapozására. Ehhez is összegyűjtöttük a lényeges információkat.

A növényvédelmi rovat keretében a hagyományos kerti növényvédelmi tennivalók összefoglalója mellett az egyes peronoszpóra fajok jellemzőit képes illusztrációkkal kibővítve taglalja a lap, a környezetkímélő gazdálkodás hívei a talaj mikrobiológiájának fenntartásának fontosságáról olvashatnak.

A szántóföldi rovat több fajtabemutatóról is helyszíni riportban számol be, így a gazdák olvashatnak a nádszegi kalászos és repcefajták seregszemléjéről, a vágsellyei kalászos bemutató fajtakínálatáról, a napraforgó termesztéséhez ajánlott biostimulátor és gombaölő készítmények hatásairól.

A kertépítők a rusztikus kertbe ajánlott növényekkel ismerkedhetnek részletesen, az állattartók a tyúkok vedléséről, a méhészek a herék szerepéről olvashatnak érdekes információkat.  (sz)

 

About jogazda.com

Cikkajánló

Megjelent a Jó Gazda júliusi száma

A Jó Gazda áprilisi száma az időszerű kerti tennivalók taglalása keretében összefoglalja a legmelegebb nyári hónapban esedékes …