Megjelent a Jó Gazda augusztusi száma

[dropcaps]Augusztus a beérett termések begyűjtésének és feldolgozásának időszaka. A zöldségfélék és egyes gyümölcsfajok mellett a szántóföldi növények termésének zöme is ebben az időszakban kerül a raktárakba.[/dropcaps] A Jó Gazda idei augusztusi számában az időszerű kerti tennivalók taglalása mellett az olvasók többek között összefoglalót kapnak az érett vöröshagyma betakarításáról, a paradicsom zöldtalpasságának kezeléséről, valamint a kerti talajok fertőtlenítésének módszeréről. Részletesen szól a lap a cukorborsó termesztési feltételeiről, a gyökérzöldségek öntözéséről is. A gyümölcstermesztők figyelmét az ilyenkor esedékes öntözés fontosságára hívja fel a lap, amely a jövő évi termőrügyek kialakulása szempontjából fontos, egyúttal a szamóca telepítésének időpontját is feleleveníti. Részletesen ismerteti a szemzés legfontosabb lépéseit, folytatódik a cseresznyefajtákat ismertető sorozat is.

A hazai kis- és közepes mezőgazdasági vállalkozások számára tervezett jogszabályi változtatásokról és a vállalkozói környezet feltételeinek javításáról tájékoztat a parlament mezőgazdasági bizottságának elnöke a vele készített interjúban, amely a közeljövőben a parlament elé terjesztendő törvénymódosításokat is ismerteti.

A környezetkímélő növényvédelem hívei a szőlő lisztharmata elleni biológiai védekezésre alkalmas készítményekről kapnak ismertetőt. A hagyományos kerti növényvédelmi rovat az ebben a hónapban esedékes növényvédelmi kezeléseket foglalja össze.

A szántóföldi növénytermesztés rovatban ebben az időszakban az aratás mellett már az elkövetkező termesztési szezonra való felkészülés jegyében jelennek meg a tájékoztató anyagok. Ebben a számban többek között olvashatnak a szántóföldi növények vetőmagjának kezelésére használható készítményekről, a  szár és gyökérmaradványok lebontását segítő eljárásokról, fontos  téma az őszi repce őszi gyomirtásának  szorgalmazása, amely egyre inkább bekerül a termelői köztudatba, de tájékoztat a lap egyes egyedi megoldást kínáló növényvédelmi készítményekről is.

A kertépítők az előkertekről, a virágkedvelők a rózsa kezeléséről, az állattartók a nyári hőség okozta stressz elleni védekezés lehetőségeiről olvashatnak összefoglalót.

Információkat a lap előfizetésének lehetőségeiről itt talál.

About jogazda.com

Cikkajánló

Folyékony szerves trágya

PR CIKK Mindenki tudja, hogy a szerves trágyák sokkal többet érnek, mint a szilárd műtrágyák. …