Megjelent a Jó Gazda augusztusi száma

A Jó Gazda augusztusi számában az időszerű kerti tennivalók taglalása mellett a zöldségtermesztés iránt érdeklődő olvasók többek között összefoglalót olvashatnak a feketegyökér termesztésének feltételeiről,  a torma minőségét befolyásoló műveletekről, a cékla hasznos tulajdonságairól és a gyökérzöldségek vízigényéről, emellett a paprika növekedésszabályozásában alkalmazható eljárás, a kitörés utáni kezeléshez is kapnak néhány tanácsot. Folytatásos riportban számol be a lap a holland és a belga zöldségtermesztés működéséről és szervezeti felépítéséről, ezen belül az egyik legnagyobb holland termelői-értékesítő szervezet tevékenységéről.

A gyümölcstermesztők számára a havi teendők mellett a szamóca telepítésének időszerű kérdéseit, a dugványok készítésének titkait, valamint a szőlő fürtigazítási tennivalóit taglaló írások, egyúttal a bodza termesztésével és dinnye érettségének jegyeivel foglalkozó cikkek szolgálnak kihasználható információkkal.

A kerti növényvédelem időszerű tennivalóit a lap hagyományos rovata foglalja össze, a környezetkímélő eljárások hívei a szőlő lisztharmata elleni biológiai védekezés alapelveivel és eszközeivel ismerkedhetnek.

A szántóföldi növénytermesztésben ebben az időszakban az ősziek vetésének előkészületei állnak az érdeklődés középpontjában. Ennek keretében közöl összefoglalót a lap a talajelőkészítési munkálatokról, a tarló kezeléséről, a tarlóhántás és a nitrogénpótlás kapcsolatáról, a kalászosok vetőmagjának csávázó anyagairól, a repce talajának előkészítéséről és az őszi gyomirtás fontosságáról. Összefoglalja a tönkölybúza termesztésével kapcsolatos ismereteket és a búza minőségét meghatározó mutatókat.

A kertépítők a virágládák telepítéséről, a gyógynövények iránt érdeklődők a levenduláról, a virágtermesztők a hortenziáról olvashatnak. Az állattartók a pulykatartás követelményeivel ismerkedhetnek.

Információkat a lap előfizetésének lehetőségeiről itt talál.

About jogazda.com

Cikkajánló

Folyékony szerves trágya

PR CIKK Mindenki tudja, hogy a szerves trágyák sokkal többet érnek, mint a szilárd műtrágyák. …